6,6

IV:UUR Bomm'n Beernd

IV:UUR (7)

IV:UUR Bomm'n Beernd is een Tripel. De toevoeging van koriander, sinaasappelschil en zoethout zorgt voor een complexe diepgang en een kruidige, alcoholische smaak.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
9.0%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
9 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

6,6

Het oordeel van de Bierista's

IV:UUR Bomm'n Beernd is beoordeeld met een gemiddelde van 6,6 door onze Bierista's

7,1

Smaak

6,5

Zicht

6,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,9

"Dit bier heeft een mooie diepgang door het gebruik van zoethout, koriander en zoet sinaasappelschil. Dit zorgt ervoor dat de geur zeer kruidig ruikt en de smaak is aardig zoet en gaat naar verloop van tijd over tot bitter. In de nasmaak blijft de bitter smaak ook lang aanwezig, maar dit gaat samen met een zachte smaak waardoor dit bier geen vervelende nasmaak heeft."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Een wat donkerder oranjegoud kleurige bier met een medium schuimkraag die ook bestaat uit medium bellen. Verder was het ook een troebel bier.

6,5 Neus Het eerste wat opviel bij dit bier was de kruidige geur, dit komt hoofdwaarschijnlijk door het koriander dat is gebruikt bij dit bier. Koriander heeft namelijk een sterke geur en weet ook in bier goed naar voren te komen, dit nam zelfs de overhand. Verder heeft dit bier ook wat hoppige geuren. In het algemeen komt zowel de zoetheid als de bitterheid goed naar voren in dit bier.

7,2 Smaak In eerste instantie is dit een vrij zoet bier, daarna gaat het over naar bitterheid. De nasmaak is lang en sterk die zacht aanvoelt en voornamelijk bitterheid biedt. Eén van de recepten is zoete sinaasappelschil en dat proef je ook terug in dit bier. Verder proef je ook dat het een alcoholisch bier is door het plakkerige mondgevoel.

Spijssuggestie Pittige kip

6,2

"100 punten voor 'een bier met een verhaal'. Persoonlijk vind ik het erg leuk om me te verdiepen in het verhaal achter Bomm'n Beernd. Een voor mij onbekend stukje vaderlandse geschiedenis. O ja, en er was ook nog het bier."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,0 Zicht Een bruin troebel bier. Een behoorlijke witte schuimkop.

5,5 Neus Hoewel het een tripel is met behoorlijk wat toevoegingen (o.a. sinaasappelschil, zoethout) is de geur wat zurig met wat geel fruit op de achtergrond.

7,0 Smaak De smaak is dan weer anders dan de geur. Fruitig en licht alcoholisch.

Spijssuggestie Utrechtse oude gracht kaas

Brouwers Hertog Jan leven zich uit in de Proeftuin

in de Proeftuin van Hertog Jan kun je vier keer per jaar een experimenteel bier ontdekken. Meesterbrouwer Micha vertelt er alles over.

Verder lezen

Maallust De Weldoener is het beste bier van Nederland

Maallust De Weldoener is verkozen tot het Beste Bier van Nederland tijdens de achtste editie van de Dutch Beer Challenge.

Verder lezen

Proef nu: 12 provincies - 12 bieren

De Week van het Nederlandse Bier is van start gegaan. Daarom hebben de biersommeliers van Bierista een uniek bierpack samengesteld.

Verder lezen

Noordt en Brand schreeuwen

Brouwerij Noordt en Brand Bier schreeuwen het van daken. Ze hebben hét gedaan; samen een bijzonder bier gebrouwen.

Verder lezen