7,7

Emelisse White Label 2019 No 6

Brouwerij Emelisse (78)

Emelisse White Label no 6 is een is een stevige barrel aged Barley Wine. Het bier is onderdeel van de White label serie en is gerijpt op whiskyvaten. Het bier bevat een sterke aanwezigheid van rood fruit en houtige aroma's.

Details

Bierstijl
Alcohol
10.5%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,7

Het oordeel van de Bierista's

Emelisse White Label 2019 No 6 is beoordeeld met een gemiddelde van 7,7 door onze Bierista's

8,0

Smaak

8,4

Zicht

6,5

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
5,4

"zoet en te zoet in nasmaak. Whisky is ver te zoeken helaas. In vergelijking met andere uit de 2019 collectie is dit vrij jammer"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,3 Zicht rood, helder, goede schuimkraag, lichte bruis

7,3 Neus weinig geur, zeer lichte whisky, zoetig

6,3 Smaak zoet, licht whisky

9,7

"Weer een topper uit de White Label reeks 2019 van emelisse. Zeker ook proberen te bewaren na de het best drinken voor datum op het etiket (BBD 14.08.22). Geweldig voorbeeld van finetuning van bier en vat, waardoor alle diepgang eenvoudig lijkt en omgekeerd de eenvoud diepgang wordt. Simpel te drinken, uitbundig in wat het is. Probeer dat maar eens te bereiken. Complimenten dan ook voor Jens, brouwer van al die fraaie White Labels. En steeds maar weer alleen met de basis ingrediënten water, gerstemout, suiker, hop en gist. Maar ja, welke en waar vandaan? En dan nog de juiste keus voor samenwerking met houten vat(en) natuurlijk. In het eind oordeel een 9,7, maar wel oplopend naar mogelijk 9,9."

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,6 Zicht Diep donkerrood (tegen zwart aan), iets transparant en met koolzuur. De schuimkraag is matig, (licht) beige, medium en beweegt langzaam terug.

9,7 Neus Opnieuw stijgt een verfijnde geur vooraf uit de net geopende fles op met iets kruidigs in het geheel, maar niet zo heftig als bij andere edities. Dit is de Barley Wine Bowmore BA 31/7/18 editie en sinds gerijpt in zo'n vat. Uiteindelijk niet zo sprankelend opdringende maar wel wat complexe neus met wat reeds gepasseerde whisky geur en vat invloeden. Vleugje bacon is ook waargenomen.

9,7 Smaak Uitermate fraai resultaat van compositie door houtlagering in een Schots whisky vat. Dit is mooi rond en volmondig genieten van wat bier kan bereiken als het door een houten vat met voormalige inhoud behandeld is. Mild zoetig in dit geval (karamel kant), maar ook ver weg de wat pekachtige gerooktheid, hier mogelijk van diverse bronnen: whisky, vat, mout. In de afdronk mild en aangenaam zoetje. Hierna komt droogte en wat hout.

Spijssuggestie Liefst solo degusteren. Anders mild aangebraden zachtere en delicate vlezen als van lam.

7,5

"Mooi donker bier om van te genieten. Helaas was er iets mis met ons flesje, dat kan niet anders, de geur was onaangenaam, te veel licht gehad wellicht? Helaas beïnvloed dat ook de smaak. Reden om nogmaals te proberen, want het klinkt/is veel belovend."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Mooi donder met creme kleurig schuim.

4,0 Neus Helaas is de geur niet aangenaam. Light struck? Dit klopt niet.

7,5 Smaak Door de geur is de smaak moeilijk los te trekken. Koffie met duidelijke wiskey smaak. Veelbelovend.

Spijssuggestie geen, los drinken en genieten (van een goed flesje ;-))

8,0

"Een bier om rustig bij te gaan zitten. Een mooie donkere barley wine met die typische gebrande mouten. Gemengd met de tonen van whiskey en turf en het houtige van de whiskey vaten. Daarnaast heeft dit bier een rokerig accent. Alles goed in balans. Gelukkig komt de wat vreemde en vervelende geur niet in de smaak terug. Lekker complex bier wat warmte brengt op een druilerige herfstavond. "

Ben Maas

8.285

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,5 Zicht Mooie donker rood bruine kleur met licht beige schuim van fijne belletjes. De redelijke schuimkraag blijft ook redelijk overeind.

5,0 Neus Intense geuren van de gebrande mout en turf van de whiskey. Ook een beetje rokerig. Er zit alleen een vreemde onprettige geur bij. Moeilijk thuis te brengen. Wat muf, soort van lichte zweetvoeten lucht. Vergeleken met de geur van Bowmore Legend whiskey, maar daar komt het zeker niet vandaan. Ik heb het vermoeden dat dit flesje een lichte vorm van lightstruck heeft. Jammer. Mogelijk nog eens een exemplaar aanschaffen en opnieuw beoordelen.

8,5 Smaak In de smaak komt duidelijk de gebrande mout naar voren, samen met de invloeden van de Bowmore whiskey. Mooie turf smaken, niet teveel hout en een beetje rokerig. Hinten van gedroogd fruit als krenten en rozijnen. Een mooie volle body en ondanks de 10,5% niet te alcoholisch. Alles goed in balans. Een mooie bier wat ik zeker nog eens wil proeven in de hoop dat de geur dan ook beter is.

Spijssuggestie Ik betwijfel of je hierbij iets moet eten. Beter met een goed boek voor het haardvuur. Mogelijk dan een pittige kaas erbij, vijgenbrood en een stuk pure chocolade.

Niet halen EK-finale dubbel bitter voor biersector

Niet alleen de Oranjesupporters waren zwaar teleurgesteld dat het Nederlands Elftal de finale van het EK niet heeft gehaald.

Verder lezen

Bemachtig de Bier Adventskalender 2024: Merry Beermas tijdelijk met enorme pre-order korting

Gezellig aftellen naar kerst onder het genot van een dagelijks, ambachtelijk gebrouwen speciaalbier, hoe klinkt dat?

Verder lezen

Gebrouwen door Vrouwen en Rock City lanceren Watermelon Squeezer

Gebrouwen door Vrouwen heeft in samenwerking met Rock City een nieuw bier gebrouwen: de Watermelon Squeezer.

Verder lezen

Bourgondisch genieten op Streekbierfestival Gimmert Gist

Met een perfecte mix van speciaalbier, heerlijk eten, live muziek en een gezellige overdekte ambiance, biedt dit festival alles wat je nodig hebt voor een geweldige dag uit.

Verder lezen