9,7

Emelisse White Label 2019 No 6

Brouwerij Emelisse (51)

Emelisse White Label no 6 is een is een stevige barrel aged Barley Wine. Het bier is onderdeel van de White label serie en is gerijpt op whiskyvaten. Het bier bevat een sterke aanwezigheid van rood fruit en houtige aroma's.

Details

Bierstijl
Alcohol
10.5%
Categorie
Intens en Uitdagend
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
11 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend
9,7

Het oordeel van de Bierista's

Emelisse White Label 2019 No 6 is beoordeeld met een gemiddelde van 9,7 door onze Bierista's

9,7

Smaak

9,6

Zicht

9,7

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,7

"Weer een topper uit de White Label reeks 2019 van emelisse. Zeker ook proberen te bewaren na de het best drinken voor datum op het etiket (BBD 14.08.22). Geweldig voorbeeld van finetuning van bier en vat, waardoor alle diepgang eenvoudig lijkt en omgekeerd de eenvoud diepgang wordt. Simpel te drinken, uitbundig in wat het is. Probeer dat maar eens te bereiken. Complimenten dan ook voor Jens, brouwer van al die fraaie White Labels. En steeds maar weer alleen met de basis ingrediënten water, gerstemout, suiker, hop en gist. Maar ja, welke en waar vandaan? En dan nog de juiste keus voor samenwerking met houten vat(en) natuurlijk. In het eind oordeel een 9,7, maar wel oplopend naar mogelijk 9,9."

Ton van der Koppel

17.580

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,6 Zicht Diep donkerrood (tegen zwart aan), iets transparant en met koolzuur. De schuimkraag is matig, (licht) beige, medium en beweegt langzaam terug.

9,7 Neus Opnieuw stijgt een verfijnde geur vooraf uit de net geopende fles op met iets kruidigs in het geheel, maar niet zo heftig als bij andere edities. Dit is de Barley Wine Bowmore BA 31/7/18 editie en sinds gerijpt in zo'n vat. Uiteindelijk niet zo sprankelend opdringende maar wel wat complexe neus met wat reeds gepasseerde whisky geur en vat invloeden. Vleugje bacon is ook waargenomen.

9,7 Smaak Uitermate fraai resultaat van compositie door houtlagering in een Schots whisky vat. Dit is mooi rond en volmondig genieten van wat bier kan bereiken als het door een houten vat met voormalige inhoud behandeld is. Mild zoetig in dit geval (karamel kant), maar ook ver weg de wat pekachtige gerooktheid, hier mogelijk van diverse bronnen: whisky, vat, mout. In de afdronk mild en aangenaam zoetje. Hierna komt droogte en wat hout.

Spijssuggestie Liefst solo degusteren. Anders mild aangebraden zachtere en delicate vlezen als van lam.

Expert-reviews wijzen de weg

Bierista's schrijven dagelijks tientallen expert-reviews, die een ware inspiratiebron vormen voor alle bierliefhebbers. Wat vinden ze van jouw favoriete bier?!

Verder lezen

Nieuw innovatief brouwhuis Gulpener in gebruik

Gulpener is a-pe-trots om te kunnen vertellen dat het vanaf deze week bier produceert in het meest duurzame brouwhuis van Europa.

Verder lezen

Leer bier proeven met Marc Janssen

Marc Janssen is meesterbrouwer bij Grolsch. Hij leert je in een mini-cursus hoe je goed bier kunt proeven. Leuk en leerzaam!

Verder lezen

Kamperen naast Hertog Jan brouwerij

Café Hertog Jan Proeverij in Arcen heeft wat nieuws. Op de Pub-up camping kun je kamperen met zicht op de Hertog Jan brouwerij.

Verder lezen