7,1

De Molen Schwarzwalder & Kirsch

Brouwerij De Molen (122)

Wat als je de schwarzwalder kirsch taart combineert met een volle stout? Verwacht in de neus tonen van chocolade, karamel en een frisse kers toets. Je treft daarnaast karakteristieke smaken van een stout, zoals gebrande mouten en donkere chocolade. De friszure tonen van de amarena kersen maken het af en zorgen ervoor dat de bitterheid wat afneemt.

Details

Bierstijl
Alcohol
8.5%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
9 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,1

Het oordeel van de Bierista's

De Molen Schwarzwalder & Kirsch is beoordeeld met een gemiddelde van 7,1 door onze Bierista's

7,1

Smaak

6,8

Zicht

7,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,1

"Je verwacht een vrij zoet bier maar dat valt reuze mee. De zure kersen geven het bier wat mij betreft wat schwung en combineren goed met de chocolade. Lekker bier!"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,6 Zicht Black as hell met een mooie ring beige schuim.

8,0 Neus Zoete melkchocolade met kersen.

8,1 Smaak Het kenmerkende bittertje wat goed past bij een stout is zeker aanwezig. Dit in combinatie met de smaak van pure chocolade en zure kersen geven een mooi complex bier.

Spijssuggestie Open deurtje: Schwarzwalder Kirch.

6,0

"Als Schwarzwälder - mag je zo zeggen, als je daar 20 jaar gewoond hebt - moet je dit toch uitproberen. Maar ik ben er echt in teleurgesteld. Hiervoor hadden ze wat meer moeite mogen doen. Volgens mij had dat best gekund. Ik snap niet, dat het zo zuur moet zijn."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,0 Zicht Donkerbruin bijna zwart met een stevige bruine schuimkraag.

6,0 Neus Zuur, koffie, chocolade.

6,0 Smaak De verbrande karamel komt nog het sterkst naar boven. Daarnaast erg zoet, koffie, cacao met in de afdronk een vergeten kersensmaakje.

Spijssuggestie Past prima bij Schwarzwälder Kirschtorte.

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen

Bokbiertocht op zaterdag 4 oktober

'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.

Verder lezen

Dit is de duurzaamste brouwerij ter wereld

Voor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen. 

Verder lezen

Geef proeverijen en rondleidingen in Eindhoven

Wil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.

Verder lezen