7,2

Cardeña Tripel

Monasterio San Pedro de Cardeña (1)

Cardeña Tripel is een bier van het klooster van San Pedro de Cardeña maar niet gebrouwen binnen de muren van het klooster. Het is een blond en krachtig bier met fruitigheid en een bittere finish.

Details

Bierstijl
Alcohol
7.0%
Categorie
Blond en Krachtig
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

7,2

Het oordeel van de Bierista's

Cardeña Tripel is beoordeeld met een gemiddelde van 7,2 door onze Bierista's

6,8

Smaak

7,5

Zicht

7,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,4

"Een mooie tripeltje"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,7 Zicht Stevig schuimkraag oranje blond mooi koolzuur parels

6,3 Neus Zoet kruidig moutig

6,1 Smaak Kruidig moutig zoet

Spijssuggestie Kaasplankje borrel hapjs

7,6

"Lekker, kruidige tripel. Niet te dun, niet te zoet. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,7 Zicht Amberkleurig, licht troebel met een witte schuimkraag van fijn schuim die best snel inzakt.

7,6 Neus Karamel, honing, kruiden zoals koriander en tijm.

7,8 Smaak Licht zoet, moutig en met een bijsmaakje die op honing zou kunnen lijken. Er zit ook een fruitig smaakje bij wat op appel of peer lijkt.

Spijssuggestie Goudse kaas met Italiaanse kruiden. Maar of het de juiste combinatie is, betwijfel ik.

6,7

"Nieuwe bier op de markt uit de trappistenfamilie. Mag zich geen trappist noemen omdat buiten de kloostermuren wordt gebrouwen. Misschien waren de verwachtingen iets te hoog gespannen."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,4 Zicht Mooi goudgeel iets amber, iets troebel door de gist die mee ging. Schuimkraag die blijft staan.

7,1 Neus Niet onaangenaam. Gist en mout.

6,3 Smaak Lichtzoet, moutig met beetje caramel. gist. Smaak verdwijnt snel. Niet echt spannend.

Spijssuggestie Salades, gebraden kip, jonge harde kaas, maar ook brie.

7,0

"Best zoet en verder niet heel bijzonder"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,2 Zicht Wat vlokkerig maar wel redelijk bier met een nette schuimkraag

7,0 Neus Wat zoetig en kruidig geurend

7,0 Smaak Zoet en wat kruidige smaak

Spijssuggestie De combinatie van zoet en kruidig maakt het wel geschikt voor bij een stoofpotje met lamsvlees

Nederlandse brouwerijen bundelen krachten

Dertien Nederlandse speciaal bier-brouwerijen hebben de handen inéén geslagen bij de oprichting van Craft Coöperatie. Een initiatief dat zich richt op gezamenlijke inkoop en professionele samenwerking tussen gelijkgestemde brouwerijen.

Verder lezen

Duitse biercultuur onder druk

De biermarkt staat onder druk. Met name in Europa, Noord- en Zuid-Amerika daalt de bierverkoop. Dat geldt in Nederland, maar ook onze Oosterburen ontkomen er niet aan. In Duitsland, toch bij uitstek een bierland, werd er afgelopen jaar namelijk fors minder gedronken. Als gevolg daarvan werden er al meer dan 50 Duitse brouwerijen gesloten dit jaar.

Verder lezen

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen