Butcher's Tears (13)
Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.
Verder lezenHeb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezen
"Bij het openen van de fles merk je al meteen dat er teveel koolzuur op zit. Er staat heel veel schuim op en je ruikt dit ook teveel terug in het bier. De eerste smaak is dan ook licht zuur, zoet en hoppig. Als er minder koolzuur op zou zitten, zou het veel fijner weg drinken. Voor de rest is hij iets te zoet naar mijn smaak en dat maakt het bittere wat volgt eerder wrang dan lekker."
Mark Leeuwerik