Butcher's Tears (13)
De tiende editie van de Dutch Beer Challenge staat op de planning en belooft een waar spektakel te worden.
Verder lezenBitterheid is een belangrijke smaakcomponent in bier. Wist je dat de bitterheid objectief te meten is? De waarde wordt uitgedrukt in IBU's.
Verder lezenZet je schrap voor de nieuwste aanwinst van Gulpener: Blond Vlierbloesem, rechtstreeks uit het hart van Limburg.
Verder lezenOp 17 maart is het St. Patrick’s Day, de nationale feestdag van Ierland die ook in Nederland steeds meer omarmd wordt.
Verder lezen
"Bij het openen van de fles merk je al meteen dat er teveel koolzuur op zit. Er staat heel veel schuim op en je ruikt dit ook teveel terug in het bier. De eerste smaak is dan ook licht zuur, zoet en hoppig. Als er minder koolzuur op zou zitten, zou het veel fijner weg drinken. Voor de rest is hij iets te zoet naar mijn smaak en dat maakt het bittere wat volgt eerder wrang dan lekker."
Mark Leeuwerik
100