Brouwerij Butcher's Tears

Butcher's Tears is een Amsterdamse brouwerij, gevestigd in de wijk Oud-Zuid. Deze brouwerij is in 2012 opgericht met als doel de biercultuur te verrijken en niet te herhalen.

De oude slagerij waarin de brouwerij is gevestigd fungeert als proeflokaal met daarnaast de brouwerij. De eigenzinnigheid en het ietwat ruige imago van de brouwerij zie je terug in de stoere maar klinische ruimte waar de bieren op de tap verkrijgbaar zijn.

Butcher's Tears slaagt redelijk goed in haar streven door elementen uit verschillende culturen aan de bieren toe te voegen alsmede deze door middel van pure experimenten samen te smeden.

Bieren van Butcher's tears zijn: Ex Voto, 9.0%, speciaalbier Green Cap, 6.0%, ale Misery King, 8.0%, amber Raggle Taggle, 6.5%, saison Witchfinder, 6.5%, meibok The Last Possession, amber, 5% La Condition humaine, India Pale Ale, 6,5%

Onze topbieren

7,6

Butcher’s Tears Animal Space

Butcher's Tears

Een licht en verfrissend bier, dat de boerengistcultuur combineert met hop uit de nieuwe wereld voor een boost van fruitige en kruidige smaken tegen een zachte achtergrond van tarwe en haver.

Saison

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Butcher's Tears Green Cap

Butcher's Tears

Butcher's Tears Green Cap wordt gebrouwen met verfijnde Europese hopsoorten. De smaak is bloemig en heeft citrusfruit en gaat hand in hand met een bescheiden bitterheid.

Pale Ale

Aroma
Zuur
Bitter

Saison

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Butcher’s Tears Headroom

Butcher's Tears

Zwart en vol van smaak met een duidelijke bitterheid en massieve koffie- en chocoladesmaken, gekoppeld aan een duidelijke fruitigheid van de unieke huisgistcultuur. Meer dan 90 dagen gerijpt om zijn rijke smaken volledig te ontwikkelen voordat hij wordt gebotteld.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

7,5

Butcher's Tears Aruspex

Butcher's Tears

Butcher's Tears Aruspex is een Burton Ale van 8,0%. Het bier is gebrouwen door Butcher's Tears.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Butcher’s Tears Green Cap Extra

Butcher's Tears

Een zwaardere versie van de Green Cap, gebrouwen ter gelegenheid het 10-jarig bestaan van Butcher’s Tears.

Pale Ale

Aroma
Zoet
Bitter

7,4

Butcher’s Tears Smoke and Mirrors

Butcher's Tears

Fruitig, kruidig en licht rokerig met hoptonen van citrus en dennen (DIPA, saison, tripel en rauchbier in één bier). Een moderne, gespreide interpretatie van Zweeds boerenbier, gebrouwen met drie soorten Amerikaanse hop (Amarillo, Chinook, Columbus) en drie soorten gerookte mout (beuken, turf en elzenhout).

Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Butcher's Tears Broomrider

Butcher's Tears

De Broomrider van Butcher's Tears is een bier dat je echt een geproefd moet hebben. Rijke smaken van mouten, karamel, chocolade en rood fruit vullen je op met een fijn, stevig mondgevoel. Niet te zoet, gewoon heerlijk zoals hij is!

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle