Brouwerij Butcher's Tears

Butcher's Tears is een Amsterdamse brouwerij, gevestigd in de wijk Oud-Zuid. Deze brouwerij is in 2012 opgericht met als doel de biercultuur te verrijken en niet te herhalen.

De oude slagerij waarin de brouwerij is gevestigd fungeert als proeflokaal met daarnaast de brouwerij. De eigenzinnigheid en het ietwat ruige imago van de brouwerij zie je terug in de stoere maar klinische ruimte waar de bieren op de tap verkrijgbaar zijn.

Butcher's Tears slaagt redelijk goed in haar streven door elementen uit verschillende culturen aan de bieren toe te voegen alsmede deze door middel van pure experimenten samen te smeden.

Bieren van Butcher's tears zijn: Ex Voto, 9.0%, speciaalbier Green Cap, 6.0%, ale Misery King, 8.0%, amber Raggle Taggle, 6.5%, saison Witchfinder, 6.5%, meibok The Last Possession, amber, 5% La Condition humaine, India Pale Ale, 6,5%

Onze topbieren

Saison

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Butcher's Tears Green Cap

Butcher's Tears

Butcher's Tears Green Cap wordt gebrouwen met verfijnde Europese hopsoorten. De smaak is bloemig en heeft citrusfruit en gaat hand in hand met een bescheiden bitterheid.

Pale Ale

Aroma
Zuur
Bitter

7,5

Butcher's Tears Aruspex

Butcher's Tears

Butcher's Tears Aruspex is een Burton Ale van 8,0%. Het bier is gebrouwen door Butcher's Tears.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Butcher's Tears Broomrider

Butcher's Tears

De Broomrider van Butcher's Tears is een bier dat je echt een geproefd moet hebben. Rijke smaken van mouten, karamel, chocolade en rood fruit vullen je op met een fijn, stevig mondgevoel. Niet te zoet, gewoon heerlijk zoals hij is!

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,8

Butcher's Tears Screaming Tree

Butcher's Tears

Vernoemd naar de Amerikaanse grungeband Screaming Trees, een pale ale met een sterk hoppig karakter.

Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,3

Butcher's Tears La Condition Humaine VI

Butcher's Tears

Butcher's Tears La Condition Humaine Livin Sacrafice VI is een India Pale Ale, gedryhopt met Target. Een stevige bitterheid maakt dit bier een geschikte partner voor zeer uiteenlopende gekruide gerechten.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,0

Butcher's Tears The Last Possession

Butcher's Tears

Butcher's Tears The Last Possession is een Amber met duidelijke aroma's van karamel. Het bier heeft een kruidige bitterheid. Prima begeleider van onder meer kipgerechten.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

4,5

Butcher's Tears Pantagruel

Butcher's Tears

Butcher's Tears Pantagruel is een donker amberkleurig bier. Het brouwen van dit bier is gebaseerd op de traditonele Engelsge Burton Ale maar dan met een toegankelijke smaak en lager alcoholpercentage. Pantagruel is moutig en licht gehopt in de boventoon.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter