Brouwerij Veltins

Brauerei C&A Veltins is een Duitse bierbrouwerij in Meschede-Grevenstein, Sauerland. De brouwerij is in 1824 opgericht door Franz Kramer. Al bijna twee eeuwen lang brouwt Veltins nog steeds bier volgens het ‘Reinheitsgebot’, wat garant staat voor kwaliteit, goede smaak en frisheid. De Premium Pilsener van Veltins behoort al jaren tot de 5 populairste biermerken in Duitsland.

In 1883 werd de brouwerij van het centrum van Grevenstein naar de rand van het dorp verplaatst. In 1893 namen de tweelingbroers Anton en Carl Veltins de brouwerij van hun vader over en gaven zij de brouwerij de naam Brauerei C & A Veltins. In 1926 werd door Carl besloten om uitsluitend Pilsener bier te gaan brouwen. Doorslaggevend was het feit dat de brouwerij over zuiver bronwater kon beschikken wat noodzakelijk werd geacht om Pilsener bier te kunnen brouwen.

Veltins heeft haar naam ook verbonden aan het Veltins-Arena, een voetbalstadion in het Duitse Gelsenkirchen. In 1994 nam Susanne Veltins de leiding van het bedrijf op zich. Behalve Pilsener brengt de brouwerij ook maltbier, alcoholvrij bier en bier met speciale toevoegingen/smaken zoals appel, citroen, cola, curuba, energy en koffie op de markt. Ook de oerpilsener Grevenstein, die recentelijk uitgebracht werd, is een smakelijk bier!

Onze topbieren

7,3

Grevensteiner Oerpilsener

Veltins

Het ongefilterde Grevensteiner wordt gebrouwen door Veltins en is een robuust land bier dat wordt gebrouwen met zacht bronwater en vers geoogste hop. Traditierijke mouten verlenen het bier zijn kleur en volle, ronde smaak.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,2

Veltins V+ Beer + Tequila

Veltins

Veltins V+ Beer + Tequila is een special van 5,0%. Biermix met 80% bier en 20% mixdrank met curuba-tequila-smaak.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

Veltins Pilsener

Veltins

Veltins Pilsener is een frisse en dorstlessende pilsener met duidelijke hoparoma's. Een karaktervolle pilsener met een aangenaam bittere finish.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,7

Veltins V + Energy

Veltins

Veltins V + Energy is een Radler. Mixbierdrank gemaakt met 80% bier en 20% cafeïnehoudende frisdrank. Een helder bier met exotische fruittonen van ananas, lychee, kiwi en honingmeloen.

Radler

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Drie bieren die je maar beter in huis kunt hebben

Bierista's proeven talloze bieren. Met hun bierkennis beoordelen ze bieren en tippen welke bieren echt de moeite waard zijn.

Verder lezen