Brouwerij Veltins

Brauerei C&A Veltins is een Duitse bierbrouwerij in Meschede-Grevenstein, Sauerland. De brouwerij is in 1824 opgericht door Franz Kramer. Al bijna twee eeuwen lang brouwt Veltins nog steeds bier volgens het ‘Reinheitsgebot’, wat garant staat voor kwaliteit, goede smaak en frisheid. De Premium Pilsener van Veltins behoort al jaren tot de 5 populairste biermerken in Duitsland.

In 1883 werd de brouwerij van het centrum van Grevenstein naar de rand van het dorp verplaatst. In 1893 namen de tweelingbroers Anton en Carl Veltins de brouwerij van hun vader over en gaven zij de brouwerij de naam Brauerei C & A Veltins. In 1926 werd door Carl besloten om uitsluitend Pilsener bier te gaan brouwen. Doorslaggevend was het feit dat de brouwerij over zuiver bronwater kon beschikken wat noodzakelijk werd geacht om Pilsener bier te kunnen brouwen.

Veltins heeft haar naam ook verbonden aan het Veltins-Arena, een voetbalstadion in het Duitse Gelsenkirchen. In 1994 nam Susanne Veltins de leiding van het bedrijf op zich. Behalve Pilsener brengt de brouwerij ook maltbier, alcoholvrij bier en bier met speciale toevoegingen/smaken zoals appel, citroen, cola, curuba, energy en koffie op de markt. Ook de oerpilsener Grevenstein, die recentelijk uitgebracht werd, is een smakelijk bier!

Onze topbieren

7,6

Grevensteiner Oerpilsener

Veltins

Het ongefilterde Grevensteiner wordt gebrouwen door Veltins en is een robuust land bier dat wordt gebrouwen met zacht bronwater en vers geoogste hop. Traditierijke mouten verlenen het bier zijn kleur en volle, ronde smaak.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Veltins Grevensteiner Dunkles bockbier

Veltins

Veltins Grevensteiner Dunkles bockbier is een natuurlijk troebele, donkere bierspecialiteit. Qua smaak maakt het krachtige sterke bier indruk met zijn volle en tegelijkertijd smakelijke karakter. Het Grevensteiner Bockbier is op het eerste gezicht iets bijzonders. Het mahoniekleurige bier is zijdemat en troebel, het is doordrongen van amberkleurige reflecties en overgoten met een fluweelzacht, zacht schuim.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Veltins Pilsener

Veltins

Veltins Pilsener is een frisse en dorstlessende pilsener met duidelijke hoparoma's. Een karaktervolle pilsener met een aangenaam bittere finish.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Veltins Grevensteiner Naturtrübes Helles

Veltins

Veltins Grevensteiner Naturtrübes Helles is een Lager. Voor speciale gelegenheden brouwden de broers Carl en Anton Veltins een plezierige lichte Grevensteiner - mild, smaakvol en zoals toen gebruikelijk: natuurlijk troebel. Dankzij de fruitige, frisse toon en het fijne moutaroma heeft Grevensteiner Hell een harmonieus afgeronde smaak.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Veltins Radler

Veltins

Veltins Radler is fris sprankelend met fruitige levendigheid. Deze Radler heeft een lichte lime smaak. Een sprankelende, heldere Radler met 50% bier en 50% limonade. Een heerlijk biertje voor in de zomer.

Radler

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,9

Veltins V+ Beer + Tequila

Veltins

Veltins V+ Beer + Tequila is een special van 5,0%. Biermix met 80% bier en 20% mixdrank met curuba-tequila-smaak.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Drie Duitse Pilseners op een rij

Pils is nog altijd de meest populaire bierstijl. We nemen een steekproef over de grens. Zijn de pilsjes daar een beetje binnen te houden?

Verder lezen

Veltins Pilsener, een verkwikkend uitstapje over de grens

Behalve de bekende merken, zijn er ook alternatieven zoals Veltins Pilsener, een blik bier van een halve liter.

Verder lezen

Drie bieren die je maar beter in huis kunt hebben

Bierista's proeven talloze bieren. Met hun bierkennis beoordelen ze bieren en tippen welke bieren echt de moeite waard zijn.

Verder lezen