Bierbrouwerij Abbaye du Val-Dieu

Deze abdij werd opgebouwd in 1216 door de monniken van de Cisterciënzerorde. Zij waren opzoek naar een onbewoonde vallei met een waterweg, een vredig oord volgestopt met natuur. De geheimen van de brouwerij zijn het water en de gist. Biergist bestaat uit fungi (Saccharomyces cerevisiae) die zeer gunstig zijn voor het menselijk lichaam waardoor de bekende gistingen ontstaan. Dit resulteert in een bier dat rijk is aan vitamine B en mineralen en daarbij een krachtige anti-oxidant is. Ons productieproces duurt 6 tot 8 weken, met volledige inachtname van de oorspronkelijke traditie. Dat is hoe we deze hoge alcoholpercentages (6% voor het Blond bier, 8% voor het Bruine bier, 9% voor de Triple) en deze complexiteit aan aroma’s verkrijgen, die de Val-Dieu bieren kenmerken.

Bieren (7)

Sorteer op
  Score Category Naam
Bierflesje

Val Dieu Triple

7,5
Val Dieu Triple is een complexe Tripel die een lang vergistingsproces heeft doorgemaakt. Het zorgt voor veel fruitige aroma's en een tikkeltje kruidigheid. In de nasmaak proef je de verfijnde zoetheid van de alcohol. Deze Tripel is perfect voor aan tafel.
Val dieu bi%c3%a8re de no%c3%abl

Val Dieu Bière de Noël

6,5
Bière de Noël van brouwerij Val-Dieu is een kerstbier dat alles na het zware kerstdiner weer terug in balans brengt. In tegenstelling tot de meer traditionele kerstbieren heeft dit winterbier een vrij fris karakter. Die frisheid komt door vele fruitige tonen die gepaard gaan met een kruidigheid die zo goed bij een kerstbier past. In de smaak vooral vanille, peer, abrikoos en banaan.
Winterbier 1

Winterbier 1 - Val Dieu Biere de Noël

6,5
Bierflesje

Val Dieu Blond

Val Dieu Blond is gebrouwen volgens oud recept. Het is een traditionele Blond met veel moutaroma's en een fraai bittertje in de afdronk.
Bierflesje

Val Dieu Grand Cru

Val Dieu Grand Cru is het topstuk in de collectie van de Val Dieu-abdij. Het is met 10,5% alcohol een zwaargewicht. De smaak is zoet, maar bovenal fruitig. Complex, met een volle, ronde body.
Bierflesje

Val Dieu Bruin/Brune

Val Dieu Brune is een redelijk zware Dubbel van 8%. De bruine kleur dankt dit bier aan het gebruik van gebrande mouten. Deze zorgen voor aroma's van karamel, toffee en toast. Een redelijke dosis bitterheid geeft deze Dubbel extra pit.
Bierflesje

Vicaris Quinto

Vicaris Quinto werd gebrouwen ter gelegenheid van de opening van brouwerij Dilewyns. Sinds 2012 wordt dit bier op de markt gebracht als Vicaris Quinto, een vrij zoet en moutige Belgian Ale met wat fruitige toetsen en een subtiel bittertje.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket