Bierbrouwerij Abbaye du Val-Dieu

Deze abdij werd opgebouwd in 1216 door de monniken van de Cisterciënzerorde. Zij waren opzoek naar een onbewoonde vallei met een waterweg, een vredig oord volgestopt met natuur. De geheimen van de brouwerij zijn het water en de gist. Biergist bestaat uit fungi (Saccharomyces cerevisiae) die zeer gunstig zijn voor het menselijk lichaam waardoor de bekende gistingen ontstaan. Dit resulteert in een bier dat rijk is aan vitamine B en mineralen en daarbij een krachtige anti-oxidant is. Ons productieproces duurt 6 tot 8 weken, met volledige inachtname van de oorspronkelijke traditie. Dat is hoe we deze hoge alcoholpercentages (6% voor het Blond bier, 8% voor het Bruine bier, 9% voor de Triple) en deze complexiteit aan aroma’s verkrijgen, die de Val-Dieu bieren kenmerken.

Bieren (5)

Sorteer op
  Score Category Naam

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket