Twentse Bierbrouwerij

De Twentse Bierbrouwerij is een ambachtelijke bierbrouwerij, opgericht in 2007. Gevestigd op het monumentale fabriekscomplex Hazemeijer Hengelo, in hartje Twente. Natuur zuiveren kwaliteitsbieren met de beste grondstoffen van het Twentse land. De bieren onderscheiden zich door hun smaak en het pure, regionale karakter. Het assortiment wordt aangevoerd door Twents Premium Pils. Daarnaast hebben ze een reeks speciaalbieren: Twents Bok, 6.5%, bok; Twents Honing Triple, 7.0%, speciaalbier, honing; Twents Oer Pils, 5.5%, pils; Twents Amber, 6.0%, amber; Twents Premium Pils, 5.0%, pils; Twents Rosé, 5.0%, rosé en Twents Wit, 5.0%, witbier

Bieren (8)

Sorteer op
  Score Category Naam
Bierflesje

Twents Bokbier

Twents Bokbier is gebrouwen naar klassiek recept. Het is een ondergistend, roodbruin bier met een volle schuimkraag. Dit Twentse Bokbier heeft een robuust karakter, maar is toch soepel. Hier bestel je gauw een tweede glas van.
Bierflesje

Twents Radler

Het Twents Witbier diende als basis voor de Twents Radler. De Twentse Bierbrouwerij is er in geslaagd een smaakvol bier te ontwikkelen met slechts 2% alcohol. Aan het witbier is citroensap, limoensap, Twents water en een klein beetje suiker toegevoegd. Een heel fijne doordrinker op hete dagen.
Bierflesje

Twents Oer Pils

Twents Oer Pils is een ode aan het oorspronkelijke pils-recept uit 1842. Het is gebrouwen van de beste brouwersgerst van de Twentse akkers. Dit smaakvolle pils is pils zoals pils bedoeld is. Doe nog maar een glas ...
Bierflesje

Twents Premium Pils

Twents Premium Pils is gebrouwen met de beste granen uit Twente. Het is een ondergistend bier met een aangenaam bittere smaak.
Bierflesje

Twents Witbier

Twents Witbier is een fris en fruitig bier, dat uitstekend smaakt op zomerse dagen. Dit zeer doordrinkbare bier is gebrouwen met een vleugje koriander en sinaasappelschil. Dit geeft het bier zijn smakelijke frisheid.
Bierflesje

Twents Rosé

Twents Rose is een fris fruitbier. Het is anders dan een reguliere radler. Twents Rose is gebrouwen met frambozen, bosbessen en puur kersensap.
Bierflesje

Twents Amber

Twents Amber is een robijnrood bier vol van smaak dankzij het gebruik van een uitgekiende moutmelange. De Amerikaanse hop geeft de Twents Amber een lichtbittere smaak met een fruitig tintje.
Bierflesje

Twents Honing Tripel

Twents Honing Tripel mag dan wel het zwaarste bier zijn uit de collectie van de Twentse Bierbrouwerij, het is een bier dat bekend staat om zijn doordrinkbaarheid. De honing geeft dit bier een vriendelijk, zacht karakter en maakt dat deze Tripel goed samengaat met veel verschillende gerechten.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket