Bakker en brouwer slaan handen ineen

18 oktober 2020

Gedeelde passie voor eten & drinken en Twents vakmanschap: de bierkoek is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen de koekenbakkers van Vondelkoeken en de Twentse Bierbrouwerij.

De bierkoek is een variant op de Vondelspeculaas, de bekende koek uit Deventer die tot 1995 werd gebakken aan de Joost van den Vondellaan. Twee jaar geleden gaf Opa Frans Ruhof het recept van die koek door aan zijn kleinzoon.

Aloud recept

Gijs Ruhof en Anthony van Duiven, beide 21 jaar oud, bakken alle koeken eigenhandig in hun bakkerij in Almelo. Alles is echt met de hand gemaakt zegt Gijs: “Alle ingrediënten zijn van top kwaliteit, anders werken we er niet mee. De koeken bevatten geen e-nummers en worden in onze eigen bakkerij ambachtelijk gebakken. Het recept is al die tijd bewaard gebleven binnen de familie. Ook vandaag de dag nog gebruiken wij dezelfde ingrediënten als vroeger.”

Honing Tripel

De nieuwste smaak is de Twents Honing Tripel koek. De naam zegt het al, deze koek is gemaakt van Twents Honing Tripel van de Twentse Bierbrouwerij. De overige ingrediënten zoals geroosterde cashewnoten, papaya, steranijs en koriander maken deze koek uniek en het proeven waard. De bierkoek wordt standaard geserveerd bij de koffie in het proeflokaal van de Twentse Bierbrouwerij in Hengelo.