Zomers genieten tijdens Mout Bierfestival in Enschede

25 juli 2019

De komende dagen kun je volop genieten van een mooi glas bier met een hapje erbij en een goed stuk muziek. In het Volkspark in Enschede wordt het Mout Bierfestival gehouden. Dat is drie dagen feest voor iedereen die wel houdt van bier met smaak.

In totaal kun je vele tientallen verschillende bieren proeven van zestien verschillende brouwerijen, waaronder Kompaan, De Blauwe IJsbeer, Brouwerij Wentersch, Brouwerij Eanske, Stanislaus Brewskovitch, Lux Brewery, Rock City Brewing en vandeStreek bier. Het weer belooft veel goeds. Zomerse temperaturen rond de 30 graden en lekker zonnig. In het park is genoeg schaduw te vinden om lekker rustig van al dat lekkers te genieten.

Bier & spijs

Speciale attractie is biersommelier Arvid Bergström. Deze Bierista uit Den Haag heeft een enorme passie voor het combineren van bier en gerechten. Zodra hij begint te vertellen krijg je trek en dorst. Arvid vertelt je van alles over perfecte combinaties en hoe je goed kunt leren proeven. Je opgedane kennis kun je natuurlijk gelijk in praktijk brengen bij de foodtrucks. Het hele weekend is er sfeervolle live muziek in het park.

Gratis toegang

De entree tot het festival is gratis. Als je speciaalbier wilt proeven, dien je in het bezit te zijn van een MOUT-bierglas. Wellicht heb je nog een glas van voorgaande edities? Die kun je gewoon gebruiken. Je kunt ook een nieuw glas aanschaffen voor vijf euro. Je ontvangt dan ook een handig programmaboekje.

Vrijdag 26 juli van 16.00 tot 24.00 uur
Zaterdag 27 juli van 13.00 tot 24.00 uur
Zondag 28 juli van 13.00 tot 21.00 uur
Locatie: Volkspark, Enschede

Volgende week in Tilburg

Is Enschede een beetje ver of heb je dit weekend geen tijd? Geen man overboord. Volgend weekend slaat het Mout Bierfestival zijn tenten op in Tilburg. Daar kun je op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus terecht in het Spoorpark. Meer hierover lees je komende week op Bierista. Je kunt natuurlijk ook even kijken op de site van Mout Bierfestival.