Brouwerij Eanske

Brouwerij Eanske is gevestigd in de grootste stad van Overijssel, Enschede. In vroegere jaren werd Enschede in de volksmond als 'Eanske' uitgesproken, daar heeft de brouwerij haar naam dan ook aan te danken.

Geen enkele stad kan zonder een eigen brouwerij en uitgesproken bieren, dus ook Enschede niet. Vanuit deze gedachte en de passie voor en kennis van bier, is brouwerij Eanske opgericht.

De bieren van deze brouwerij zijn smaakvol, eigenzinnig en verrassend. “Niet genieten, maar genieten!” is het motto van Brouwerij Eanske. Op deze manier laten zij mensen graag kennis maken met verrassende smaken in bier en de manieren waarop bier mooi gecombineerd kan worden met gerechten en hapjes. Bieren zoals Heilige Jacobus en Het Ei van Kolumbus zijn vaste bieren in het assortiment van Eanske.

Bieren (6)

Sorteer op
  Score Category Naam
Bierflesje

Eanske Heilige Jacobus

6,8
Heilige Jacobus van Brouwerij Eanske is een India Pale Ale met een geringe hoeveelheid alcohol. Het hoppige karakter is kenmerkend voor dit bovengistende bier dat zijn naam dankt aan de historische kerk op de Oude Markt in het centrum van Enschede.
Bierflesje

Eanske Donkere Dagen

Donkere Dagen van Brouwerij Eanske is een Imperial Schwarz, wat betekent dat dit bier krachtiger is dan een reguliere schwarzbier. Het donkere bier combineert bitter met zoet en dat levert een mild smaakvol bier op.
Bierflesje

Eanske Ei van KoLumbus

Het Ei van KoLumbus van Brouwerij Eanske verwijst naar Het Ei van Ko, een bekend kunstwerk voor het stadhuis in Enschede. Deze American Red Ale brengt de aroma's van de Columbus hop in balans met de zoete smaken uit de geselecteerde moutsoorten.
Bierflesje

Eanske De Stadspoorten

De Stadspoorten van Brouwerij Eanske is een Double Chocolate Porter. Eigenlijk overbodig te zeggen dat chocolade de hoofdmoot is van dit bovengistende bier. Waar de naam van het bier vandaan komt laat zich ook wel raden.
Bierflesje

Eanske 1325

Eanske 1325 slaat op het jaartal dat Enschede officieel in het bezit kwam van stadsrechten. Brouwer Oscar Moerman brouwde de 1325 met Amerikaanse hop, waardoor dit amberkleurige bier een lekker fris karakter heeft met toch een bittertje. Smaakt uitstekend met een schotel van shoarma met andijvie.
Bierflesje

Eanske Hoog en Droog

Brouwerij Eanske heeft deze Hoog en Droog vernoemd naar de watertoren in Enschede. Hoog en Droog is een sterke Brown Ale met een fruitige geur en de smaak van chocolade.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket