Brouwerij Eanske

Brouwerij Eanske is gevestigd in de grootste stad van Overijssel, Enschede. In vroegere jaren werd Enschede in de volksmond als 'Eanske' uitgesproken, daar heeft de brouwerij haar naam dan ook aan te danken.

Geen enkele stad kan zonder een eigen brouwerij en uitgesproken bieren, dus ook Enschede niet. Vanuit deze gedachte en de passie voor en kennis van bier, is brouwerij Eanske opgericht.

De bieren van deze brouwerij zijn smaakvol, eigenzinnig en verrassend. “Niet genieten, maar genieten!” is het motto van Brouwerij Eanske. Op deze manier laten zij mensen graag kennis maken met verrassende smaken in bier en de manieren waarop bier mooi gecombineerd kan worden met gerechten en hapjes. Bieren zoals Heilige Jacobus en Het Ei van Kolumbus zijn vaste bieren in het assortiment van Eanske.

Onze topbieren

8,0

Trots (H)Op Eanske - Dryhopped

Brouwerij Eanske

Trots (H)Op Eanske - Dryhopped is een Pale Ale. Hetzelfde recept als de Trots op Eanske, alleen heeft dit bier een koude hopping ondergaan.

Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Eanske Donkere Dagen

Brouwerij Eanske

Donkere Dagen van Brouwerij Eanske is een Imperial Schwarz, wat betekent dat dit bier krachtiger is dan een reguliere schwarzbier. Het donkere bier combineert bitter met zoet en dat levert een mild smaakvol bier op.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Trots Op Eanske

Brouwerij Eanske

Trots Op Eanske is een Pale Ale. Een van de eerst gebrouwde bieren uit de nieuwe ketels van Brouwerij Eanske. Gebrouwen met twee bijzondere Engelse mouten.

Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Eanske Area 053

Brouwerij Eanske

Eanske Area 053 is een Blond bier van 5,3%. Enschedees stadsbier dat gebrouwen is met 4 soorten mout.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Eanske Hoog en Droog

Brouwerij Eanske

Brouwerij Eanske heeft deze Hoog en Droog vernoemd naar de watertoren in Enschede. Hoog en Droog is een sterke Brown Ale met een fruitige geur en de smaak van chocolade.

Donkere bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Eanske Ei van KoLumbus

Brouwerij Eanske

Het Ei van KoLumbus van Brouwerij Eanske verwijst naar Het Ei van Ko, een bekend kunstwerk voor het stadhuis in Enschede. Deze American Red Ale brengt de aroma's van de Columbus hop in balans met de zoete smaken uit de geselecteerde moutsoorten.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Eanske The Fresh Berry Splash

Brouwerij Eanske

Eanske The Fresh Berry Splash is een Fruitbier van 5,5%. Een fris bier dat gebrouwen is met vers sap van framboos, braam en aardbei.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,9

Eanske Heilige Jacobus

Brouwerij Eanske

Heilige Jacobus van Brouwerij Eanske is een India Pale Ale met een geringe hoeveelheid alcohol. Het hoppige karakter is kenmerkend voor dit bovengistende bier dat zijn naam dankt aan de historische kerk op de Oude Markt in het centrum van Enschede.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Zomers genieten tijdens Mout Bierfestival in Enschede

Vrijdag, zaterdag en zondag kun je genieten van muziek, food en natuurlijk bier tijdens het Mout Bierfestival in Enschede.

Verder lezen