Brouwerij Eanske

De speciaal bieren van Enschede. Volgende bieren worden gebrouwen door Eanske. Zo werd Enschede vroeger in de volksmond uitgesproken. 1325, 5.8%, american pale ale Donkere Dagen, 7.5%, schwarz Geschenk van 2015, 6.5%, speciaalbier Heilige Jacobus Spontaan Donker, lambik Spontaan Pale, lambik

Bieren (6)

Sorteer op
  Score Category Naam
Bierflesje

Eanske Donkere Dagen

Donkere Dagen van Brouwerij Eanske is een Imperial Schwarz, wat betekent dat dit bier krachtiger is dan een reguliere schwarzbier. Het donkere bier combineert bitter met zoet en dat levert een mild smaakvol bier op.
Bierflesje

Eanske Ei van KoLumbus

Het Ei van KoLumbus van Brouwerij Eanske verwijst naar Het Ei van Ko, een bekend kunstwerk voor het stadhuis in Enschede. Deze American Red Ale brengt de aroma's van de Columbus hop in balans met de zoete smaken uit de geselecteerde moutsoorten.
Bierflesje

Eanske De Stadspoorten

De Stadspoorten van Brouwerij Eanske is een Double Chocolate Porter. Eigenlijk overbodig te zeggen dat chocolade de hoofdmoot is van dit bovengistende bier. Waar de naam van het bier vandaan komt laat zich ook wel raden.
Bierflesje

Eanske 1325

Eanske 1325 slaat op het jaartal dat Enschede officieel in het bezit kwam van stadsrechten. Brouwer Oscar Moerman brouwde de 1325 met Amerikaanse hop, waardoor dit amberkleurige bier een lekker fris karakter heeft met toch een bittertje. Smaakt uitstekend met een schotel van shoarma met andijvie.
Bierflesje

Eanske Heilige Jacobus

Heilige Jacobus van Brouwerij Eanske is een India Pale Ale met een geringe hoeveelheid alcohol. Het hoppige karakter is kenmerkend voor dit bovengistende bier dat zijn naam dankt aan de historische kerk op de Oude Markt in het centrum van Enschede.
Bierflesje

Eanske Hoog en Droog

Brouwerij Eanske heeft deze Hoog en Droog vernoemd naar de watertoren in Enschede. Hoog en Droog is een sterke Brown Ale met een fruitige geur en de smaak van chocolade.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket