Brouwerij Timmermans

Brouwerij Timmermans is een Belgische brouwerij in het Vlaams-Brabantse Itterbeek. In deze brouwerij worden voornamelijk lambiekbieren gebrouwen.

Op aan paar kilometers van het centrum van Brussel, brouwt Timmermans al meer dan 300 jaar bier. De brouwerij was vroeger bekend onder de naam Brouwerij De Mol. Maar het was niet alleen een brouwerij. De Mol was ook een boerderij, fruitkwekerij, mouterij en café. Daar komt aan het begin van de 20e eeuw verandering in als Paul van Cutsem, de schoonzoon van Frans Timmersman, het bedrijf gaat leiden.

Timmersmans brouwt dus al jaren welgewaardeerde bieren. Dit zijn bijvoorbeeld de: Timmermans Oude Geuze, Timmermans Kriek en Timmermans Peche.

Onze topbieren

6,6

Timmermans Lambicus Blanche

Timmermans

Timmermans Lambicus Blanche is een verrassende combinatie van friszure lambiek en verfrissend witbier. Dit is het beste van twee werelden, verfrissend, dorstlessend en smaakvol onder meer door toevoeging van koriander en sinaasappelschil.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

Timmermans Oude Geuze

Timmermans

Timmermans Oude Geuze is absolute wereldtop voor wat betreft de geuzebieren. Dit bier is zo complex en in balans. Mooi friszuur en fruitig met een lange droge afdronk is dit echt genieten tot de laatste druppel.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
6,4

Timmermans Faro

Timmermans

Timmermans Faro is een zeer toegankelijke Lambik, mede door het gebruik van kandijsuiker.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

5,1

Timmermans Strawberry Lambic

Timmermans

Timmermans Strawberry Lambic is een Lambiekbier naar Belgische stijl gebrouwen. Dit bier zit vol met aardbeien en de geur doet je al snel denken aan zomerse dagen. De aardbeiensmaak prikkelt de neus bij iedere slok opnieuw. In de afdronk is het bier fris en zoet, maar niet suikerzoet. Smaakvol zoet!

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Timmermans Framboise

Timmermans

Timmermans Framboise is net als de Timmermans Kriek en de Timmermans Peche een overheerlijk fris fruitbier. De beste zongerijpte frambozen werden te weken gelegd in de spontaan gegiste lambiek. Het resultaat is alsof de zon in je glas schijnt als je van dit vruchtige frambozenbier nipt. Nog een kleine tip: neem eens een stukje pure chocolade bij dit bier.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Timmermans Peche

Timmermans

Timmermans Peche is een friszuur fruitbier met de smaak van perziken. Tientallen kilo's perziken worden in het lambic gelegd, alwaar ze ruim de tijd krijgen hun aroma's over te brengen op het bier.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25

Timmermans Kriek

Timmermans

Timmermans Kriek is wereldberoemd. Voor elke 650 liter bier wordt 100 kilogram krieken gebruikt. Deze zure kersen krijgen ruimschoots de tijd hun aroma's over te dragen aan het bier. Het resultaat is een zalig, fris en fruitig kersenbier.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25