Stadsbrouwerij Bonifatius 754

Stadsbrouwerij Bonifatius 754 is in 2015 opgericht in het Friese Dokkum. Het is de kleinste stadsbrouwerij van Nederland waar experimenteel kan worden gebrouwen door o.a. leden van de Stichting Dockumer Biergilde. Op deze manier wordt de rijke bierhistorie van Dokkum uitgedragen. Bij de stadsbrouwerij is ook een proeflokaal aanwezig.

Er is niet zomaar voor de locatie aan de Diepswal gekozen. Juist om het cultuurtoerisme te stimuleren en een verbinding te maken tussen de Bonifatiuskapel, het Museum Dokkum - waar onder andere Bonifatius expo te bekijken is - en de Markt, waar de contouren van de oude Bonifatiusabdij weer zichtbaar zullen worden. Op deze laatste locatie werd namelijk ooit het eerste Bonifatiusbier gebrouwen. Een brouwerij met een rijke geschiedenis die nog steeds vol trots uitgedragen wordt.

Onze topbieren

7,9

Bonifatius Acht Guldens

Stadsbrouwerij Bonifatius 754

Bonifatius Acht Guldens verwijst naar de tijd dat een hoge prijs moest worden betaald voor een zwaar bier als deze quadrupel. Mooie zachte donkere aroma's van gebrande mout en karamel zorgen voor een warm gevoel.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Bonifatius Klooster Fruit

Stadsbrouwerij Bonifatius 754

Bonifatius Klooster Fruit is een fruitbier. Het bier is gebrouwen met de vruchten van de zwarte moerbeiboom. De oudste moerbeiboom van Europa is te vinden in het hart van Dokkum, tegen de zonnige zuidmuur van de Grote kerk c.q. Sint-Martinuskerk.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

Bonifatius Maerte Saison

Stadsbrouwerij Bonifatius 754

Maerte Saison van de Dokkumer stadsbrouwerij Bonifatius 754 is een Saison. Dit bier is onder andere gebrouwen met water uit de Bonifatiusbron, steranijs en eiken gerookt gerstemout.

Saison

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

5,7

Bonifatius Wadwit

Stadsbrouwerij Bonifatius 754

Bonifatius Wadwit is een bier gebrouwen met vers zeewier uit de Waddenzee en met water uit de Bonifatiusbron. Een verfrissend witbier met een vleugje citrus en koriander. Een fijne dorstlesser voor als de zon schijnt.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter