Brouwerij Roman

Brouwerij Roman is een familie bedrijf wat ten oosten van de grote stad Oudenaarde ligt. Joost Roman was de eigenaar van deze afspanning. Na Joost Roman zijn er vele generaties Romans gevolgd die allemaal een goede invloed hadden op het bedrijf. Sindsdien zijn er al 12 generaties verder, en is het bedrijf uitgegroeid tot een hoofdactiviteit. De weduwe Roman gaf in 1907 het bedrijf aan haar drie zonen: Louis, Charles en Joseph, door hen ging het bedrijf van vader tot zoon. Louis Roman was de twaalfde opvolger en is nog steeds de eigenaar van brouwerij Roman. In 1930 werd een nieuwe brouwerij opgericht, maar de oude gebouwen bleven ook als brouwerijen.

Bieren (7)

Sorteer op
  Score Category Naam
Roman rebelse strop

Roman Rebelse Strop

Roman Rebelse Strop van Brouwerij Roman is een eigenzinnig Blond bier. Het bier is gebrouwen met Brettanomyces waardoor het bier in de fles ontwikkelt. De Rebelse Strop is fruitig met een subtiele hopbitterheid. Het frisse zuurtje maakt het bier helemaal af.
Adriaen brouwer winterwood

Adriaen Brouwer Winterwood

Adriaen Brouwer Winter Wood uit 2018 is een Belgian Ale. Dit donkere en rijke bier heeft een medium schuimkraag en volle aroma's. Geuren en smaken van geroosterde mouten, karamel en fruit. Verwacht een licht zurige en licht bittere afdronk. Deze combinatie maakt het een mooi, rond bier.
Bierflesje

Ename Blond

Ename Blond is een erkend abdijbier. Brouwerij Roman staat een deel van de omzet af om de ruïne van Ename in stand te houden. Dit abdij heeft een fruitig karakter en zoals je dat van een goede Blond mag verwachten een fijn bittertje in de afdronk.
Bierflesje

Sloeber

Sloeber, gebrouwen door een brouwersfamilie die al generaties meegaat, is een bovengistend bier met nagisting op de fles. Dit goudgele bier heeft een mooi witte schuimkraag, veel fruitigheid, moutaroma's en een bescheiden bittertje in de finish.
Bierflesje

Ename Dubbel

Ename Dubbel is een erkend abdijbier. Brouwerij Roman betaalt royalties, waarmee de ruïne van Ename in stand wordt gehouden. Deze donkere Dubbel is een complex bier met veel aroma's van gebrande mouten, inclusief een vleugje karamel.
Bierflesje

Gentse Strop

Gentse Strop is een Belgian Ale met een historisch verhaal. De naam grijpt terug op de opstand van de inwoners van Gent tegen keizer Karel. Nadat de opstand was neergeslagen liet de keizer de opstandelingen met een strop om de nek door de stad lopen. Het bier Gentse Strop geeft meer plezier. Het geelkleurige bier zit vol fruitige smaken en krijgt een eigen karakter door de subtiele hopbitterheid.
Bierflesje

Ename Tripel

Ename Tripel biedt alles wat je van een Belgische Tripel verwacht. Dit goudblonde bier heeft een flinke witte schuimkraag. De aroma's hebben fruit, kruidigheid en zoete moutigheid. Een klassieker.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket