Brouwerij Roman

Brouwerij Roman is een Belgische bierbrouwerij. De brouwerij in Oudenaarde zag reeds in 1545 het levenslicht. Nadat de weduwe van oprichter Joost Roman in 1907 het bedrijf aan haar zonen doorgaf bleef de brouwerij steeds meer ontwikkelen. De huidige brouwerij en bijbehorende gebouwen dateren uit 1930.

Louis Roman was de twaalfde opvolger en is nog steeds de eigenaar van brouwerij Roman. Onder leiding van Louis transformeert de brouwerij van een vooral pils producerend bedrijf naar een brouwerij met een variëteit aan speciaalbier. Met de komst van Sloeber(1983), Ename Abdijbieren (1990), Mater witbier (1993), Black hole (2005) en Rebelse Strop (2011) is een nieuwe stroomversnelling in de Brouwerij een feit.

Passie voor bier zit in de genen. Tegenwoordig staan 14de generatie Romans, Carlo en Lode, aan het hoofd van de brouwerij. Met gevoel voor traditie én oog voor innovatie brengen ook zij de kunst van het brouwen naar de hoogste standaard met als missie de creatie van de voor hen perfecte smaaksensatie.

Onze topbieren

8,0

Ename Dubbel

Brouwerij Roman

Ename Dubbel is een erkend abdijbier. Brouwerij Roman betaalt royalties, waarmee de ruïne van Ename in stand wordt gehouden. Deze donkere Dubbel is een complex bier met veel aroma's van gebrande mouten, inclusief een vleugje karamel.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Ename Tripel

Brouwerij Roman

Ename Tripel biedt alles wat je van een Belgische Tripel verwacht. Dit goudblonde bier heeft een flinke witte schuimkraag. De aroma's hebben fruit, kruidigheid en zoete moutigheid. Een klassieker.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Adriaen Brouwer Tripel

Brouwerij Roman

Adriaen Brouwer Tripel is een volmondig en zwaar bier met kruidige accenten en een subtiele afdronk met een hopbittertje. Alle ingrediënten die gebruikt worden om het bier te brouwen zijn op biologische wijze geteeld.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Roman Ename Pater

Brouwerij Roman

Roman Ename Pater is een Blond abdijbier. Een verrassend licht en smaakvol bier met aroma's van citrus, kruiden en hop.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Adriaen Brouwer Oaked

Brouwerij Roman

Adriaen Brouwer Oaked is een houtgerijpt krachtig bier met tonen van mout, karamel en aroma's van donker fruit. Ook de houttonen met vanille komen prima tot hun recht. Een smaakvol en complex bier.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Roman Sloeber Belgian IPA

Brouwerij Roman

Roman Sloeber Belgian IPA is een IPA. Een verfrissend en fruitig bier met vier verschillende hopsoorten: Magnum, Citra, Amarillo en Simcoe.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Gentse Strop

Brouwerij Roman

Gentse Strop is een Belgian Ale met een historisch verhaal. De naam grijpt terug op de opstand van de inwoners van Gent tegen keizer Karel. Nadat de opstand was neergeslagen liet de keizer de opstandelingen met een strop om de nek door de stad lopen. Het bier Gentse Strop geeft meer plezier. Dit geelkleurige bier zit vol fruitige smaken en krijgt een eigen karakter door de subtiele hopbitterheid.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Belgian Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle