Brouwerij Enigma

Onze topbieren

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

Enigma Hopnytized Everyday IPA

Enigma

Enigma Hopnytized Everyday IPA is een IPA van 5,5%. 7 Gebrouwen met zeven krachtige hopsoorten: Idaho-7, Simcoe, Mandarina Bavaria, Waimea, Citra, Azacca Cryo en Talus.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Enigma Hopnytized Kveik IPA

Enigma

Enigma Hopnytized Kveik IPA is een Farmhouse IPA van 7,0%. Kveik is een gist die oorspronkelijk in Scnadinavië gebruikt werd voor saisons die op boerenerven gebrouwen werden, maar uitstekend geschikt bleek te zijn voor verfrissende, wat droge IPA's.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Enigma Hades

Enigma

Enigma Hades is een Imperial Stout met kokosnoot en vanille. Gebrouwen met 5 verschillende moutsoorten.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Enigma Hopnytized

Enigma

Enigma Hopnytized is een New England IPA met 8% alcohol. Een bier vol met fruit en hop.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Enigma Tamera Tripel

Enigma

Tamera is een bier met een zeer aangename exotische, fruitige geur die voortkomt uit het gebruik van Citra-hop. De smaak wordt versterkt door het gebruik van kandijsuiker en speciale mouten. Het recept voor Tamera werd in de loop van vele jaren verfijnd: meer dan 20 testbrouwsels werden gemaakt om de juiste combinatie van gist en hop te vinden voor het optimale aroma en smaak. Inspiratie voor de naam komt van de naam van de Belgische rivier 'Demer', vermoedelijk afgeleid van de Keltische 'Tamera' of 'Tamara', wat 'Zwarte rivier' betekent. In het oude Groot-Brittannià was Tamara, afgebeeld op het etiket, ook de godin van rivieren en beken. In het label tonen de brouwers Tamera met geurige hop, die ze transformeert in een heerlijke gouden Belgische tripel.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Enigma Winter Helheim

Enigma

Winter Helheim is het Winterbier van Enigma! Het is een massief donker bier in Quadrupel stijl gebrouwen met een sterk fermenterende Belgische gist. Om de smaak en het aroma van het bier verder te versterken, hebben ze het bier gelagerd op eikenhoutsnippers van Bourbonvaten. Omdat het Kerstman-figuur sterk beïnvloed is door de vroege Noorse religie (vraag het maar aan Rudolph het rendier), hebben ze dit als inspiratie gebruikt voor het label en de naam. In de Noorse mythologie is Helheim een van de negen werelden van waaruit de epische strijd om Ragnarök zal beginnen.

Winterbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle