Brouwerij Dupont (Moinette,Saison)

Brouwerij Dupont is opgericht in 1759 in Tourpes. Er wordt al sinds 1844 onafhankelijk gebrouwen. Eigenlijk was het bier dat gebrouwen werd een seizoen bier. Dat betekent dat het bier gebrouwen werd in de winter en gedronken in de zomer. Dupont heeft een heel bekend bier uitgebracht genaamd Rolo. In 2002 stond Olivier Dedeycker aan het hoofd van de brouwerij. Dupont is nooit uit de familie geweest, dit bedrijf ging van generatie tot generatie en is inmiddels al 4 generaties verder.

Bieren (11)

Sorteer op
  Score Category Naam
Dupont avec les bons voeux

Dupont Avec Les Bons Voeux

8,5
Dupont Avec Les Bons Voeux betekent letterlijk 'met de beste wensen'. Brasserie Dupont bedankt sinds 1970 haar relaties met dit uitzonderlijke bier. Dit seizoensbier heeft een alcoholpercentage waar je het warm van krijgt, een verfijnde hopbitterheid en een subtiele kruidigheid.
Saison dupont

Saison Dupont

8,2
Saison Dupont wordt nog steeds gezien als het schoolvoorbeeld voor de bierstijl Saison. De kleur is koperblond, het heeft verfijnde hoparoma's en een kenmerkende droge bitterheid. Dit is één brok Belgische biergeschiedenis, een absolute klassieker.
Dupont saison dupont cuvee dry hopping 2016

Dupont Saison Dupont Cuvée Dry Hopping 2016

8,0
Brasserie Dupont brengt eens per jaar een gelimiteerde versie van de wereldberoemde Saison uit. Voor deze limited edition wordt extra hop aan het eind van het brouwproces toegevoegd. Dit geeft een extra dimensie aan dit toch al fantastische bier.
Saison dupont biologique

Saison Dupont Biologique

7,1
Saison Dupont Biologique, de biologische variant van de legendarische Saison Dupont wordt gebrouwen sinds 1990. Het heeft nagisting op fles, is een complex bier vol frisheid, fruitigheid en een bitterheid. De afdronk is droog, zoals je van een goede saison mag verwachten.
Brasserie dupont hirond ale

Brasserie Dupont Hirond'Ale

Hirond'Ale van Brasserie Dupont is een Saison. Dit amberkleurige bier is droog maar dorstlessend fris. Aroma's van biscuit, hazelnoot, hop en citrus en fruitige toetsen in de smaak. Het bittertje in de afdronk maken de beleving compleet. Een heel mooie Saison van Dupont!
Dupont monks stout

Dupont Monk's Stout

Dupont Monk's Stout is een bier dat je wellicht niet zo snel zou verwachten bij een traditionele Belgische brouwerij. Toch wordt dit bier al decennia lang gebrouwen en erg gewaardeerd. Het is een typische stout vol geroosterde aroma's. Deze stout heeft het eigenzinnige karakter van Dupont.
Dupont moinette bruin brune

Dupont Moinette Brune / Bruin

Dupont Moinette Bruin / Brune is een Dubbel in de stijl van een abdijbier. Het bier heeft een donkere kleur, een fijne schuimkraag en aroma's van gebrand mout, karamel en gedoogd fruit. Een Dubbel om je vingers bij af te likken.
Dupont moinette blond

Dupont Moinette Blond

Dupont Moinette Blond is een blond en robuust bier vol. Elke keer als je dit bier inschenkt, proeft en ruikt ontdek je weer nieuwe aroma's. Het is een spannend en complex bier dat al jaren door bierliefhebbers over de hele wereld zeer wordt gewaardeerd.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket