Brouwerij Dochter van de Korenaar

Dochter van de Korenaar is de brouwerij van Ronald Mengerink. Deze brouwer vaart compleet zijn eigen koers en laat zich daar door niets of niemand vanaf brengen. Zijn bieren zijn net zo eigenzinnig als de brouwer en hebben een grote schare fans vooral in Nederland en Belgiƫ. Diverse bieren van de Dochter van de Korenaar zijn onderscheiden.

Bieren (6)

Sorteer op
  Score Category Naam
Bierflesje

Dochter van de Korenaar Charbon

7,6
Dochter van de Korenaar Charbon is een bijzondere Stout. Dit donkere bier zit vol met vanille-aroma's. Dit gecombineerd met rokerige tonen uit de speciale rookmout maakt dit bier een traktatie voor vooral de gevorderde bierdrinker.
Bierflesje

Dochter van de Korenaar Bravoure

7,4
Bravoure ontleent haar rooksmaak aan het gebruik van een flinke dosis op beukenhout gerookte Bambergse Rauchmalz. De genuanceerde rooktoetsen combineren mooi met de lichtzoete karameltoetsen van de Cara-Munich mout. Hierdoor ontstaat een gebalanceerd rokerig bier met een subtiele karamelsmaak. Ideaal bij gerookte vleeswaren en barbecue.
Korenaar extase ipa

Dochter van de Korenaar Extase IPA

Extase IPA van brouwerij Dochter van de Korenaar is een India Pale Ale. In dit is een hele hoop hop gebruikt. Fruitige hoparoma's in overvloed en ook in de smaak is de hopbitterheid goed te proeven. De afdronk van dit bier is vrij bitter.
Bierflesje

De Dochter van de Korenaar Passe-Partout

De Dochter van de Korenaar Passe-Partout is een session IPA, een smaakvol bier vol hoparoma's maar met slechts 3% alcohol. Fruitige aroma's en de nodige bitterheid maken dit een prima terrasbier of begeleider van bijvoorbeeld een pizza.
Bierflesje

De Dochter van de Korenaar Noblesse

De Dochter van de Korenaar Noblesse is een fruitig bier met tonen van zowel citrusfruit als tropisch fruit. Het zoete tropisch fruit heeft de overhand. Daarnaast wat zoetige tonen van karamel en honing. Een verleider pur sang.
Bierflesje

De Dochter van de Korenaar Belle-Fleur IPA

De Dochter van de Korenaar Belle-Fleur is een frisse en fruitige India Pale Ale. Je proeft de frisse hop en aroma's van vooral citrusfruit. De bitterheid van de hop geven dit bier karakter.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket