Brouwerij Brasserie De La Senne

In 2002 komen Yvan Barts en Bernard Leboucq elkaar tegen op de tweede editie van de Zinneke parade. Voor dit evenement had Bernard al het Zinnebir gebrouwd. Het duurde nog vijf jaar totdat Brasserie De La Senne zich kon vestigen in de hoofdstad. In de tussentijd werd de brouwactiviteit gewoon doorgezet bij andere brouwerijen. Op 22 december 2010 kwam er een einde aan dit bohémien-bestaan, dat was ook de datum van de eerste 100% Brusselse brouwsel.

Onze topbieren

8,2

Bruxellensis

Brasserie De La Senne

Bruxellensis is een fris en fruitige Belgian Ale. De goudgekleurde bier is vergist met Brusselse Brettanomyces. Deze wilde gist geeft een wat funky geur aan het bier. Bruxellensis is zoet en soepel, vol met smaken van tropisch fruit.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

De La Senne Taras Boulba

Brasserie De La Senne

De la Senne Taras Boulba is een session ale, een zeer smaakvol bier met relatief weinig alcohol. De grote smaakmaker van dit bier gebrouwen door Brasserie De la Senne is de aromatische hop.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

De La Senne Stouterik

Brasserie De La Senne

De La Senne Stouterik is een Stout die erg geliefd is onder de echte bierkenners. Het is een Belgische Stout met Ierse stijl. Veel geroosterde mout, koffie en chocolade. Robuuste smaken en slechts 4,5% alcohol.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,4

La Senne Winter Mess

Brasserie De La Senne

La Senne Winter Mess is een fascinerend donker bier met roodbruine mahoniekleur. Haar schuim is beige en romig, en het vormt een smeuïge kraag. Haar aroma’s ontwikkelen accenten van karamel, koek en chocolade, aangevuld met fruitige nuances van gekonfijte mandarijn en zwarte bessen (braam, cassis). Haar finale is droog, want ze bevat geen residuele suikers. Haar relatief zoete karakter komt uitsluitend door haar alcoholgehalte en door haar gemoute accenten. Het geheel steunt op een lange en krachtige bitterheid.

Winterbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

La Senne Schieve Kolos

Brasserie De La Senne

La Senne Schieve Kolos is een Saison van 5,7%. Collaboratief bier gebrouwen met Brouwerij Pravda Biertheater uit Oekraïne. Dit is een Saison met rustieke granen en een Oekraïense hop (de Zachrava) die koud is toegevoegd.

Saison

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

De La Senne Brusseleir Zwet IPA

Brasserie De La Senne

De la Senne Brusseleir Zwet IPA is een India Pale Ale met veel donkere moutsoorten. Je proeft de gebrande bitterheid en de chocolade in combinatie met de mout. Een bier met een zeer rijk, bitter karakter.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

De La Senne Zinnebier

Brasserie De La Senne

De La Senne Zinnebier is een blond bier met erg veel smaak. Het goudgele bier heeft een uitstekende doordrinkbaarheid en is licht bitter in de afdronk.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

De La Senne Jambe-de-Bois

Brasserie De La Senne

De La Senne Jambe-de-Bois wordt door velen gezien als één van de meest bittere tripels van België. Of dat nog steeds zo is, is de vraag. Feit is wel dat dit een prachtige tripel is, die voor niets en niemand aan de kant gaat.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle