Brouwerij Brasserie De La Senne

In 2002 komen Yvan Barts en Bernard Leboucq elkaar tegen op de tweede editie van de Zinneke parade. Voor dit evenement had Bernard al het Zinnebir gebrouwd. Het duurde nog vijf jaar totdat Brasserie De La Senne zich kon vestigen in de hoofdstad. In de tussentijd werd de brouwactiviteit gewoon doorgezet bij andere brouwerijen. Op 22 december 2010 kwam er een einde aan dit bohémien-bestaan, dat was ook de datum van de eerste 100% Brusselse brouwsel.

Onze topbieren

8,0

Saison de la Senne

Brasserie De La Senne

Saison de la Senne is een Belgisch bier. Het werd gebrouwen in Brouwerij De Ranke te Wevelgem voor Brasserie de la Senne te Brussel. Saison de la Senne is een troebel blonde saison met een alcoholpercentage van 4,3%. Het wordt vermengd met oude lambiek van Brouwerij Cantillon.

Saison

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Bruxellensis

Brasserie De La Senne

Bruxellensis is een fris en fruitige Belgian Ale. De goudgekleurde bier is vergist met Brusselse Brettanomyces. Deze wilde gist geeft een wat funky geur aan het bier. Bruxellensis is zoet en soepel, vol met smaken van tropisch fruit.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

De La Senne Taras Boulba

Brasserie De La Senne

De la Senne Taras Boulba is een session ale, een zeer smaakvol bier met relatief weinig alcohol. De grote smaakmaker van dit bier gebrouwen door Brasserie De la Senne is de aromatische hop.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Winter Mess

Brasserie De La Senne

De Winter Mess is een bedwelmend bruin bier met een mahonie kleur. Het schuim is beige en romig en vormt een romige nek. De neus en het aroma ontwikkelen gastronomische tonen van karamel, biscuit en chocolade, aangevuld met fruitige nuances van gekonfijte mandarijn en zwarte bessen (bramen, zwarte bes). De afdronk is droog, omdat het geen restsuikers bevat. De relatieve zoetheid komt uitsluitend van het alcoholgehalte en de moutige tonen. Het geheel wordt versterkt door een lange en krachtige bitterheid.

Winterbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

La Senne Winter Mess

Brasserie De La Senne

La Senne Winter Mess is een fascinerend donker bier met roodbruine mahoniekleur. Haar schuim is beige en romig, en het vormt een smeuïge kraag. Haar aroma’s ontwikkelen accenten van karamel, koek en chocolade, aangevuld met fruitige nuances van gekonfijte mandarijn en zwarte bessen (braam, cassis). Haar finale is droog, want ze bevat geen residuele suikers. Haar relatief zoete karakter komt uitsluitend door haar alcoholgehalte en door haar gemoute accenten. Het geheel steunt op een lange en krachtige bitterheid.

Winterbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

La Senne Schieve Kolos

Brasserie De La Senne

La Senne Schieve Kolos is een Saison van 5,7%. Collaboratief bier gebrouwen met Brouwerij Pravda Biertheater uit Oekraïne. Dit is een Saison met rustieke granen en een Oekraïense hop (de Zachrava) die koud is toegevoegd.

Saison

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Zenne Pils

Brasserie De La Senne

Zenne Pils is een bier van lage gisting, ongefilterd en ongepasteuriseerd. De traditionele afkookmethode waarmee het wordt gebrouwen, geeft diepte en complexiteit aan het moutige karakter. Het is licht troebel, fijn bitter en aangenaam makkelijk te drinken. Het is ook royaal gehopt met oude variëteiten van Duitse edele hop.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

De La Senne Stouterik

Brasserie De La Senne

De La Senne Stouterik is een Stout die erg geliefd is onder de echte bierkenners. Het is een Belgische Stout met Ierse stijl. Veel geroosterde mout, koffie en chocolade. Robuuste smaken en slechts 4,5% alcohol.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Goede redenen voor een biertrip naar Brussel

Brussel kun je zien als de hoofdstad van het bier. Er is zoveel hoppigs te beleven. Bierista neemt je mee naar de stad vol bierplezier.

Verder lezen