Brouwerij Crooked Spider

Crooked Spider is een kleinschalige brouwerij uit in Wassenaar. Deze brouwerij van Niels Beekhuizen is ontstaan uit de passie ambachtelijke bieren van hoge kwaliteit te brouwen. De inspiratie voor de Crooked Spider bieren wordt gevonden in alle delen van de wereld.

Na het winnen van een prijs op het Openbaar Nederlands Kampioenschap voor amateurbrouwers is besloten de Crooked Spider bieren commercieel te gaan brouwen. Crooked Spider brouwt sinds oktober 2014 op kleine schaal. In 2017 won de brouwerij een aantal 'Beer Awards' in Engeland. Van de 6 ingezonden bieren kwamen maar liefst vijf bieren terug met een certificaat, waaronder de hoogst mogelijke beoordeling van 5 sterren!

Onze topbieren

8,7

Crooked Spider Willem V.0

Crooked Spider

Crooked Spider Willem V.0 is een bier gebrouwen door Niels Beekhuizen van de Wassenaarse brouwerij Crooked Spider. Hij bracht dit bier op de markt samen met Alain Schepers van Bierista.nl. Het fruitige bier is een limited edition dat werd gepresenteerd ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van koning Willem-Alexander.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

Crooked Spider All the Leaves are Brown

Crooked Spider

Crooked Spider All the Leaves are Brown is een heerlijk Bockbier van 8,0%. Gebrouwen met chocolade en cacao. Lekker bij vette vis makreel en gekruid vlees.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Vienna Doppelbock

Crooked Spider

Vienna Doppelbock van Crooked Spider in Wassenaar is een donker, smaakvol bier. Herfstige smaken en licht bittertje in de afdronk laten dit bier goed smaken tijdens de donkere dagen.

Dubbel

Aroma
Zoet
Bitter

8,2

Crooked Spider Met de Wassenaarse slag

Crooked Spider

Crooked Spider Met de Wassenaarse slag is een Witbier. De koriander in het bier is goed aanwezig, alsmede de sinaasappel. Lekker bij kip, vis en jonge kaasjes.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Crooked Spider R.I.B.A.C.S.

Crooked Spider

Crooked Spider R.I.B.A.C.S. is een Russian Imperial Stout. Het bier heeft een alcoholpercentage van 10,7%.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Crooked Spider R.I.B.A.C.S. 2021 Teaninich '10

Crooked Spider

Crooked Spider R.I.B.A.C.S. 2021 Teaninich '10 is een Russian Imperial Stout. Het bier heeft een alcoholpercentage van 14,2%.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Crooked Spider Of je wind lust?!

Crooked Spider

Crooked Spider Of je wind lust?! is een Belgische Tripel van 8,0%. Het bier is gebrouwen door Crooked Spider.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Crooked Spider Russian Imperial Stout

Crooked Spider

Crooked Spider Russian Imperial Stout heeft een volle body, een droge bitterheid en aroma’s van donker fruit, gebrande mout, chocolade en koffie. Gouden medaille-winnaar tijdens de Dutch Beer Challenge 2019.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Brouwerij Crooked Spider lanceert crowdfunding

Crooked Spider heeft een crowdfundingscampagne gelanceerd om financiering op te halen voor de opschaling van de brouwerij.

Verder lezen

Mout Bierfestival voor het eerst in Spoorpark in Tilburg

Mout Bierfestival doet voor het eerst Tilburg aan. Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus is er van alles te beleven in het Spoorpark.

Verder lezen

De beste Russian Imperial Stout van Nederland komt uit Wassenaar

De Russian Imperial Stout van brouwerij Crooked Spider uit Wassenaar is bekroond met een gouden medaille tijdens de Dutch Beer Challenge.

Verder lezen