Brouwerij Maximus

Brouwerij Maximus is in 2011 opgericht in de Meern, Utrecht. Deze jonge en ambitieuze brouwerij brouwt bier op ambachtelijke wijze. Het idee is vooral bieren te brouwen die de brouwers zelf graag zien. Fijne, doordrinkbare bieren die toch verrassend blijven bij iedere slok. De brouwinstallatie is in zijn geheel te bewonderen vanuit het bijbehorende proeflokaal.

Brouwerij Maximus zet zich ook in als leerwerkbedrijf. Maximus vindt dat er naast commerciële activiteiten binnen het bedrijf ook ruimte moet zijn voor het maatschappelijke doel: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de ruimte bieden om zichzelf te kunnen ontplooien binnen de brouwerij met als doel ergens anders een betaalde baan te vinden.

Onze topbieren

8,5

Maximus Salvator

Brouwerij Maximus

Maximus Salvator van brouwerij Maximus is een Double India Pale Lager. Dit bier is vernoemd naar de grootste klok in de Domtoren: Salvator. Het bier is vergelijkbaar met de Maximus Brutus maar dan net een stapje extra..

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Maximus Space Cowboy Imperial Matcha Porter

Brouwerij Maximus

Maximus Space Cowboy Imperial Matcha Porter is een stevige Porter. Dit bier op blik is een vervolg op een eerdere ‘Sencha Porter’ collab met Gigantic Brewing Co. Geïnspireerd door de groene 'matcha-flavoured KitKats' uit Japan. Een mooie, volle en zoetige imperial porter met hints van chocola, groene thee en met lichte vanille in de afdronk. Gebrouwen met lactose, cacao nibs en Japanse Sencha thee.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur

8,2

Maximus Bling Bling White Stout

Brouwerij Maximus

Maximus Bling Bling White Stout is een Stout. Gebrouwen met gerst, geroosterde gerst, tarwe, cacao-nibs, koffiebonen en satijnhout. Het satijnhout geeft het bier een afdronk van kokos en vanille.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Maximus Stout 6

Brouwerij Maximus

Maximus Stout 6 is een typische Engelse Stout. De bitterheid is mede afkomstige van de Engelse hop. De gebrandheid van de moutsoorten zorgt ook voor stevige smaken, zoals koffie en chocolade.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Maximus Witlove

Brouwerij Maximus

Maximus Witlove is een Witbier van 5,2%. Gebrouwen met de kruiden duizendblad en citroenmelisse uit het Voedselbos Haarzuilens bij Utrecht.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Maximus Stout 8

Brouwerij Maximus

Maximus Stout 8 is een verwarmend zeer donker, bijna zwart bier. Het is gebrouwen met Engelse hop en veel donkere mout. Het geeft aroma's van koffie en chocolade. Deze gebalanceerde stout is vol en romig.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Maximus Wicked Crystal Kefir Sour Ale

Brouwerij Maximus

Maximus Wicked Crystal Kefir Sour Ale is een Sour van 3,9%. Een friszure Berliner Weisse op basis van kefir.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Maximus Mino Souro

Brouwerij Maximus

Maximus Mino Souro is een Sour Ale. Het tweede bier op blik in de Circus Maximus serie. Een laag alcoholisch, verfrissend bier met een zuurtje en bloemige hop.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Maximus Brouwerij lanceert Bling Bling Barley Wine

Maximus Brouwerij uit Utrecht heeft weer iets nieuws voor ons in petto: de Bling Bling Barley Wine.

Verder lezen

Ontdek de winterse sensatie: Maximus Brouwerij's Space Cowboy Imperial Stout

Met de komst van koude dagen introduceert Maximus Brouwerij uit Utrecht een spannende toevoeging aan hun bierassortiment: de Space Cowboy Imperial Stout.

Verder lezen

Circus Maximus attractie Monkey Python keert terug als Hazy Brett I.P.A.

Maximus Brouwerij presenteerde bij De Bierverteller in Utrecht de tweede versie van haar succesvolle Monkey Python-bieren.

Verder lezen

Samen hop plukken op het Maximus Hopfest

Nog even en de hop kan worden geoogst. Brouwerij Maximus Brouwerij houdt traditiegetrouw ook dit jaar haar jaarlijkse ‘Hopfest’.

Verder lezen