Maximus Brouwerij lanceert Bling Bling Barley Wine

9 februari 2024

Maximus Brouwerij uit Utrecht, bekend om hun ambachtelijke en kwalitatief hoogstaande bieren, heeft weer iets nieuws voor ons in petto: de Bling Bling Barley Wine. Met een indrukwekkend alcoholpercentage van 10% is dit gouden brouwsel een warme omhelzing voor de koude dagen. Wat deze Barley Wine zo speciaal maakt, is de unieke ‘diphopping’ methode waarbij een trio van hopsoorten - Chinook, Simcoe en Talus - net voor de fermentatie wordt toegevoegd. Dit zorgt voor een explosie van smaken: van de diepe bitterheid tot frisse hints van dennennaalden, grapefruit, sinaasappel en een vleugje karamel.

De Bling Bling Barley Wine is de nieuwste toevoeging aan de Maximus Specials reeks en is zowel op blik als van het fust te genieten. Dit maakt het de perfecte aanwinst voor liefhebbers van krachtige, smaakvolle bieren.

Even terug naar de bron, Maximus Brouwerij is niet zomaar een brouwerij. Sinds de oprichting in 2011 in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn, brouwt Maximus met een passie voor puurheid en kwaliteit. Hun authentieke brouwinstallatie, compleet met koperen ketels, is het kloppend hart van de brouwerij en een ware attractie in het sfeervolle proeflokaal. Naast de Bling Bling Barley Wine en andere seizoensgebonden en gelimiteerde specials, produceert Maximus ook vaste bieren zoals de bekroonde blonde Pandora.

Maar Maximus is meer dan bier alleen. Ze streven ernaar een maatschappelijk verantwoorde brouwerij te zijn, waarbij het draait om het samenbrengen en verbinden van mensen. Dit doen ze niet alleen door het brouwen van heerlijke bieren, maar ook door samen te werken met lokale ondernemers en het proeflokaal te gebruiken als een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast biedt Maximus als leerwerkbedrijf mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans.

Dus, of je nu een bierliefhebber bent die op zoek is naar iets nieuws of iemand die de lokale ambacht en gemeenschap wil ondersteunen, de Bling Bling Barley Wine van Maximus Brouwerij is goud waard. Proost op bijzondere bieren en mooie momenten!