Brouwerij Anchor Brewing Company

Het verhaal van Anchor Brewing Company gaat terug tot in de tijd van de Gold Rush. De Duitse brouwer Gottlieb Brekle zocht zijn heil in San Francisco. In 1854 verwierf de Duitser het felbegeerde Amerikaanse staatsburgerschap. Direct hierna begon hij met het brouwen van bier en zo werd hij eigenaar van een kleine brouwerij. Deze brouwerij kennen we inmiddels als Anchor Brewing.

Anchor Brewing wordt gezien als één van de pioniers op het gebied van het Amerikaanse Craft Beer. De brouwerij heeft het pad voorbereid voor veel creatieve brouwers. Het aantal brouwerijen in de Verenigde Staten is enorm en nauwelijks meer bij te houden. Maar nog steeds wordt Anchor Brewing gezien als één van de grondleggers van de huidige Craft Beer Revolution en geldt als voorbeeld voor veel andere brouwerijen.

Bieren van Anchor Brewing zijn onder andere de Anchor Christmas Ale, Anchor Steam Ale en Anchor Go West! IPA. Scroll verder voor meer bieren van deze brouwerij!

Onze topbieren

8,7

Anchor Old Foghorn

Anchor Brewing Company

Anchor Old Foghorn is voor bier wat port is voor wijn. Anchor Old Foghorn heeft zo'n volle smaak, dat is genieten in optima forma. Deze gerstewijn is meer gehopt dan veel soortgenoten. Maar liefst drie keer wordt er beslag gemaakt voor één batch van de Old Foghorn. Als dit geen rijk en smaakvol bier is ...

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
8,0

Anchor Porter

Anchor Brewing Company

Anchor Porter is gebrouwen volgens een recept dat heel dicht bij de oorspronkelijke Porters uit Londen ligt. Deze Porter heeft mooie gebrande moutsmaken en een fijn zoetje. De Anchor Porter smaakt zo lekker in combinatie met vlees van de grill of barbecue.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Anchor Double Liberty IPA

Anchor Brewing Company

Anchor Double Liberty IPA is een eenmalig gebouwen bier. Het is een bier dat met heel veel Cascade-hop is gebrouwen, bijna dubbel de hoeveelheid als bij de reguliere Liberty Ale. Ook is er dry-hopping toegepast, ook weer met Cascade. Een zeer karaktervol bier met aroma's van tropisch fruit en een uitstekende doordrinkbaarheid.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Anchor Christmas Beer

Anchor Brewing Company

Anchor Christmas Beer is elk jaar anders. Elk jaar brouwt Anchor een speciaalbier voor de feestdagen, steeds met rond de 5 tot 6% alcohol. Steeds weer een verrassing onder de kerstboom.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Anchor Liberty Ale

Anchor Brewing Company

Anchor Liberty Ale is een stevig gehopte Pale Ale. Hoewel er veel hop is gebruikt word je niet met bitterheid om de oren geslagen; dit bier is mooi gebalanceerd. Heerlijk bij een nasischotel of een wrap met kip.

Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

American IPA - India Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Anchor Lager

Anchor Brewing Company

Anchor Lager is een fijne, smaakvolle doordrinker. Het is een bier met een mooi verhaal. In Californië werden vroeger - lang voordat er koelmachines bestonden - lagers gebrouwen in een kleine lokale brouwerij die Boca heette. Dankzij de ligging in de bergen was het koud genoeg een lager te kunnen brouwen. Deze Californische lager van Anchor is gebaseerd op de bieren uit het midden van de 19e eeuw.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Anchor Steam Beer

Anchor Brewing Company

Anchor Steam Beer is in vele opzichten een bijzonder bier. Anchor Steam Beer wordt gebrouwen sinds 1896. Dat gebeurt met een lager-gist, die normaal gesproken zijn werk doet bij een graad of 10-12. Niet bij Anchor, daar laten ze de ondergist zijn werk doen bij temperaturen die je zou verwachten bij een bovengist. En dat vergisten gebeurt dan ook nog eens in open kuipen in plaats van in gesloten tanks. Een uniek bier dat iedere zichzelf respecterende bierliefhebber gedronken moet hebben of op zijn minst op zijn of haar bucketlist hebben staan.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle