7,2

Anchor Lager

Anchor Brewing Company (12)

Anchor Lager is een fijne, smaakvolle doordrinker. Het is een bier met een mooi verhaal. In Californië werden vroeger - lang voordat er koelmachines bestonden - lagers gebrouwen in een kleine lokale brouwerij die Boca heette. Dankzij de ligging in de bergen was het koud genoeg een lager te kunnen brouwen. Deze Californische lager van Anchor is gebaseerd op de bieren uit het midden van de 19e eeuw.

Details

Bierstijl
Alcohol
4.9%
Categorie
Soepel en Subtiel
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis
Drinktemp.
5 °C
Volume
35 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap
Gisting
Ondergistend

Mijn bieren

7,2

Het oordeel van de Bierista's

Anchor Lager is beoordeeld met een gemiddelde van 7,2 door onze Bierista's

7,2

Smaak

7,4

Zicht

7,3

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,2

"Een fijne fris en door drinkbaar bier"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,4 Zicht Helder blond bier met een nette witte schuimkraag

7,4 Neus Een fris en licht zuur geurend bier

7,2 Smaak Lekker fris, ietsjes zuur en licht moutige smaak met een licht bittere afdronk

Spijssuggestie Lekker met mini loempiaatjes als bittergarnituur

7,5

"Een aangenaam en verfrissend bier. Lekker doordrinkbaar."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Goudkleurig helder bier met een fijne schuimkraag die mooi blijft staan.

7,5 Neus Een zoet moutige geur van biscuit met een fruitige en bloemige hopgeur, waarin wat mandarijn te herkennen is.

7,5 Smaak De smaak is licht moutig, fruitig en wat zoetig. De smaak doet ook aan mandarijn denken. De body is medium vol en heeft een lichte koolzuurprikkeling. De nasmaak is mild bitter en wat zoetfruitig met een licht plakkerig mondgevoel.

Spijssuggestie Zeer divers, van salades tot kruidige gerechten. Als aperitief met wat hapjes.

7,0

"Prima krachtig biertje uit San Francisco."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,3 Zicht Licht gelig met een goede hoeveelheid koolzuur,witte schuimkraag.

7,0 Neus Hoppig en fruitig.

7,0 Smaak Stevig hoppig met een bite,in de afdronk lekker bitter.

Spijssuggestie BBQ,snacks.

Bier in de boom?

Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?

Verder lezen

Stout: het zwarte goud

Het is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.

Verder lezen

3 Bierstijlen die perfect bij de winter passen

Korte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.

Verder lezen

Hij komt, hij komt... Maar wat neemt 'ie mee?

Afgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks

Verder lezen