Brooklyn Brewery (9)
Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezenWil je jouw kennis en enthousiasme over speciaal bier graag delen en tegelijkertijd wat bijverdienen? Lees dan gauw verder. Rabauw is namelijk op zoek naar een Bierista die in haar Brewpub in Eindhoven proeverijen en rondleidingen wil verzorgen.
Verder lezen
"Enigszins bedachtzaam proef ik dit bier. De fles heeft een T.H.T. van januari 2017, en bij blonde hoppige bieren belooft dat meestal niet veel goeds. De geur is echter prima: een neus vol met fruit, voornamelijk grapefruit, sinas, abrikoos en lychee. Een multivitaminendrankje mag hier jaloers op zijn. Later, toch, in de verte een beetje muffe kartonlucht. Misschien toch over zijn hoogtepunt heen? De smaak is ook erg fruitig: de zoetheid van sinas, een citruszuurtje en een opkomende grapefruit-bitterheid. Maar alles mooi in balans en met een lichte kruidige smaak op de achtergrond. Hoewel het zoete opvallend lang blijft hangen, eindigt het bier toch redelijk droog. Pas nu begint het een beetje op saison te lijken. Prima zomerbier."
Joris van Esch