Van Honsebrouck (Kasteelbier, Brigand) (35)
Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.
Verder lezenHeb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezen
"Bij het openen van het flesje ruik je het al: fruit, fruit, fruit! Cassis of dessert-saus van Teo (wie kent ze nog) in het kwadraat. Je moet er van houden. Mijn ding is het in ieder geval niet. Het bier oogt wel prima. Mooi helder met een diepe donker roodbruine kleur. Bij de eerste slok is het zoete frambozenlimonade wat je proeft, maar de snel opkomende zurigheid zorgt ervoor dat het bier toch niet al te plakkerig is. Desondanks is dit voor mij gelijk aan een glas cassis, en daar hou ik ook niet van. Er zijn vast liefhebbers voor dit bier, mijn ding is het niet."
Joris van Esch