Van Honsebrouck (Kasteelbier, Brigand) (35)
Nu de Goedheiligman op korte termijn terug gaat naar de Spaanse zon, gaan er steeds meer kerstbomen versierd worden in de Nederlandse huiskamers. En hoe mooi zou het zijn als daar dit jaar ook kerstverbiering in te vinden is?
Verder lezenHet is vandaag Black Friday: de dag waarop we dingen kopen, waarvan we gisteren nog niet wisten dat we ze nodig hadden en ons morgen alweer afvragen waarom we ze gekocht hebben. Een dag die je prima kunt overslaan, dus. Om echter wél lekker in thema te blijven, schrijven we vandaag over één van de bekendste zwarte bierstijlen: Stout.
Verder lezenKorte dagen, gladde wegen en dikke jassen. Je moet ervan houden, de winter. Hoe dan ook, hij komt eraan. Gelukkig kent het ook heel veel mooie aspecten. Veel eten, gezelligheid, misschien wel een mooie winterdecor en... Winterse bieren. We zetten drie winterse bierstijlen op een rijtje.
Verder lezenAfgelopen maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen en morgen (zaterdag) komt 'ie het land alweer binnen: de Goedheiligman, beter bekend onder zijn echte naam Sint-Nicolaas of voor intimi Sinterklaas. Een prachtige periode waarin kinderen in de watten gelegd worden, maar verdienen papa en mama niet ook een mooi cadeau? Wij zetten drie cadeautips op een rij!https://www.bierista.nl/bias/articles/2086/edit#tab_blocks
Verder lezen
"Bij het openen van het flesje ruik je het al: fruit, fruit, fruit! Cassis of dessert-saus van Teo (wie kent ze nog) in het kwadraat. Je moet er van houden. Mijn ding is het in ieder geval niet. Het bier oogt wel prima. Mooi helder met een diepe donker roodbruine kleur. Bij de eerste slok is het zoete frambozenlimonade wat je proeft, maar de snel opkomende zurigheid zorgt ervoor dat het bier toch niet al te plakkerig is. Desondanks is dit voor mij gelijk aan een glas cassis, en daar hou ik ook niet van. Er zijn vast liefhebbers voor dit bier, mijn ding is het niet."
Joris van Esch