Bierliefhebbers houden wel van een grap: Westvleteren in blik

1 april 2020
Wees maar op je hoede vandaag! Het is woensdag 1 april en dus dé feestdag voor lolbroeken. Onder de bierliefhebbers bevinden zich heel wat creatieve geesten met gevoel voor humor.

Daar ga je toch vanuit als je de aankondiging leest dat Westvleteren voortaan ook in blik wordt afgevuld? Westvleteren zijn bieren afkomstig van de trappistenbrouwerij Westvleteren in de Sint Sixtusabdij in België. De bieren zijn lastig verkrijgbaar en vaak prijzig als je ze tegenkomt in horeca of slijterij. Het best kun je de bieren zelf bestellen bij de abdij. Vroeger moest je daarvoor de bierlijn bellen. Tegenwoordig kun je je bestelling online doorgeven.

Top 10 Dubbel

Er is dus sprake van 'met je tijd meegaan' in het trappistenklooster. Zou er dan niet een kans bestaan, dat ze nu ook in blik afvullen? En welk bier dan? De Westvleteren Blond? Dit goudkleurige bier met een alcoholpercentage is een bier met een geweldige balans. De Bierista Community met gediplomeerde bierliefhebbers raadt dit bier aan, getuige de waardering van 8,6. Of is het de  Westvleteren 8. Dit donker en rijke bier krijgt zelfs een 9,2 en voert daarmee de Top 10 Dubbel aan.

Westvleteren 12

Een bier van absolute wereldklasse, een cultbier, misschien wel het beste bier ter wereld. Allemaal omschrijvingen die passen op de Westvleteren 12, het vlaggenschip van de Belgische trappistenbrouwerij. Dit is een bier dat je als echte bierliefhebbers eens gedronken wilt hebben. Een goede reden om eens op bier-bedevaart te gaan. Dan kun je meteen checken of Westvleteren in blik een 1 aprilgrap is of niet.