Wat dronken Bierista's deze week

3 oktober 2020
Als bierkenner wil je je kennis goed op peil houden. Dan is zaak om regelmatig te proeven. A dirty job ... Gelukkig zijn er in de Bierista Community veel bierliefhebbers die zich vol overgave storten op het proeven en met liefde andere bierliefhebbers inspireren met hun expert-reviews.

De groep met Bierista's, met gediplomeerde bierkenners groeit hard. Al die inmiddels duizenden Bierista's zorgen wekelijks voor heel veel expert-reviews. Ze proeven en beschrijven een bier, bouwen een eigen smaakbibliotheek op én geven met hun beschrijvingen aan welke bieren wel en welke bieren niet de moeite waard zijn. We pakken een paar reviews uit de stapel van de afgelopen dagen.

Hertog Jan Bockbier

Purdey Smazyk is een van de Bierista's die Hertog Jan Bockbier proefde. Zij beoordeelde het bier met een 7,4. In de geur rook ze zoete karameltonen, chocolade en wat gebrandheid. Die gebrandheid duwde haar gedachten in de richting van rook. In de smaak kwam ze dat niet tegen. Die vond ze vooral karamelachtig en zoet.

Top 10 Beste Bockbieren

Het Bockbier-seizoen is in volle gang. Er worden momenteel heel veel Bockbieren geproefd. Wil je niet al die expert-reviews doorlezen, dan kun je natuurlijk gewoon een blik werpen op de Top 10 Beste Bockbieren. Hier vind je een overzicht van de meest gewaardeerde Bockbieren, die in het hele land goed verkrijgbaar zijn.

Gouden Carolus Tripel

Gouden Carolus Tripel kun je gerust een klassieker noemen. Dit is een Tripel van absolute wereldklasse. Het is dan ook bijna vanzelfsprekend dat dit bier hoog in de Top 10 Beste Tripels staat. Deze topper zit nu ook tijdelijk in de Bierista XL Bierpack, je 'huiswerk' als je de Bierista Bieropleiding bestelt. Bastiaan Kroezen is erg gecharmeerd van dit bier, waarin hij een stevig moutkarakter proeft en veel koolzuur ervaart. Deze Tripel krijgt van hem een 7,9. Op de vraag wat je bij dit bier goed zou kunnen eten, antwoordt hij: "Harde worst." Vanwege de power van dit bier (9,0% alc.) en het vele koolzuur is dit zeker de moeite van het proberen waard.

St Bernardus Abt 12

Het neefje van de iconische Westvleteren 12 komen we ook vaak tegen in het overzicht met alle expert-reviews. St. Bernardus Abt 12 is een bier dat op veel plekken verkrijgbaar dat het bijna een gewoon bier lijkt. Een flesje kost net iets meer dan twee euro. Ook daaraan zie je niet dat je te doen hebt met een kwalitatief uitstekend bier. Thea Elshof proefde dit bier en was danig onder de indruk. Ze gaf dit bier een 9,0. Gemiddeld scoort deze Quadrupel een 8,1. Een Belgisch bier dat dus zeker de moeite waard is.

Doe ook mee!

Bier proeven en drinken is leuk. Daar hoeven we je vast niet van te overtuigen. Bestel daarom nu de Bierista Bieropleiding (tijdelijk met 20% korting; gebruik de code BIER20). Zo vergroot je je bierkennis en smaakt bier nog beter. Deze opleiding is natuurlijk ook top als cadeau! Daarom hebben we een luxe cadeaubox, die leuk is om te geven en natuurlijk vooral om te krijgen. Ook op dit cadeau-artikel krijg je 20% korting met de genoemde code. Doe mee en word ook Bierista!