Uitgelicht: Gulpener Korenwolf

13 juni 2022
Denk je aan een fris Witbier dan denk je al gauw aan Gulpener Korenwolf. Deze klassieke dorstlesser is al tientallen jaren niet weg te denken van de zonovergoten terrassen. Wat maakt dit Limburgse bier nu tot een 'evergreen'?

Het bier is vernoemd naar een hamstersoort die leeft in de Limburgse heuvelen. Met 5% heeft Gulpener Korenwolf eenzelfde alcoholpercentage als de meeste Pilseners. De smaak van dit Witbier is voller en verfrissender. Het bier is gebrouwen met vier verschillende granen: gerst, tarwe, rogge en spelt. Vooral de tarwe zorgt voor de verfrissendheid, zeker in combinatie met de korinader en curacaoschil. Geheim van de smid is het gebruik van vlierbloesem. Dit geeft dit zomerse bier net even die zachte, vriendelijke touch.

Korenwolf

Bierista's waarderen dit bier met gemiddeld een 7,0 en daarmee is de Korenwolf vaste klant in de Bierista Top 10 Witbier. "Een verfrissend zomerbier", "Fris en fruitig zonder echte bitterheid", "Een zomerse dorstlesser', zijn kwalificaties die je veel voorbij ziet komen in de expert-reviews van de gediplomeerde bierambassadeurs. Heb je nog geen bierdiploma, meld je dan aan voor de Bierista Bieropleiding. Word bierkenner en laat ook je stem horen door het schrijven van expert-reviews.

Foodpairing

Een verfrissend Witbier als Gulpener Korenwolf smaakt heerlijk op het terras. Ook in combinatie met food is dit bier zeer geliefd. Wat dacht je van een Gulpener Korenwolf in combinatie met een pannetje mosselen of met asperges. Heerlijk! Gulpener heeft op de eigen website ook een aantal smakelijke combinaties: couscous met gegrilde kabeljauwfilet, zoetzure varkensvlees curry en koriander-knoflook aardappelen met citroenmayonaise.

Gulpener

Gulpener Bierbrouwerij is een brouwer die veel belang hecht aan duurzaamheid. Zo'n twee jaar geleden werd het meest duurzame brouwhuis van Europa in gebruik genomen. Ook werkt de brouwer nauw samen met boeren in de regio om lokaal graan en hop te verbouwen. Andere bekende bieren van deze brouwerij zijn onder andere Chateau Neubourg, Gulpener Ur-Hop en Gulpener Ur-Weizen.