Ook Muifelbrouwerij houdt een online proeverij

31 maart 2020
Muifelbrouwerij in Oss houdt op woensdag 1 april vanaf 20.00 uur een virtuele rondleiding door de brouwerij in Oss. Na de rondleiding worden er ook bieren geproefd en besproken.

Muifelbrouwerij wordt net als de andere craft bierbrouwers hard getroffen door de corona-crisis. Oprichter van de brouwerij Martin Ostendorf stort zich nu op de online verkoop. In de webshop van Muifel is onder meer crisispakketten te koop. De kleine versie bevat zes bieren en kost vijftien euro. De grote doos bevat 12 bieren en kost dertig piek.

Muifelen

Muifelbrouwerij wordt door bierliefhebbers hoog gewaardeerd en is een graag geziene gast op festivals. De brouwerij heeft zelfs de Nederlandse taal verrijkt met het werkwoord 'muifelen'. Als eigenaar en brouwer Martin Ostendorf liefhebbers oproept te komen 'muifelen' kun je je vast iets voorstellen bij de betekenis van dit woord.

Zuster Agatha

De brouwerij in Oss heeft een breed gamma aan bieren, die goed scoren bij Bierista's. Bestel je de Bierista Bieropleiding, dan vind je in het huiswerk - het bijgeleverde Bierista Bierpack - de Zuster Agatha. Deze Quadrupel van 10% krijgt van de Bierista's gemiddeld een 7,7. Ook over de andere bieren zijn de bierkenners van Bierista lovend. De Muifel USA IPA en Muifel Beerskey, een bier gebrouwen met geturfde whiskymout, krijgen elk een 8,6. De Tripel, Broeder Everardus, scoort een 8,3 en is daarmee dus ook een bier waar je zeker plezier aan zult beleven.

Kijk mee

De rondleiding en proeverij zijn woensdag 1 april (geen grap) vanaf 20.00 uur te volgen via Beergeeks op Facebook. Deze groep bierliefhebbers houdt elke dag een proeverij onder de noemer 'Drinking Apart Together'.