Met deze vijf tips van Bierista blijf je op temperatuur

24 februari 2020
Het grijze en grauwe weer verveelt snel. Zo onderhand snak je toch wel naar het voorjaar. Zonnetje, terras en een goed glas bier. Helaas, we hebben het niet voor het zeggen. Regen en wind, het lijkt niet op te houden deze week. Met deze vijf warme aanraders van Bierista kom je deze week wel door.


Texels Stormbock

Ciara, Dennis en Ellen. Drie stormen in een maand. Gelukkig zijn er bieren die tegen elke storm bestand zijn. Texels Stormbock is zo'n bier. Dit is een heel zwaar Bockbier van 10%. Die blaas je zo maar niet ondersteboven. Fraaie zoete tonen van karamel, chocolade en zelfs een klein beetje toffee. Van elke slok word je een beetje warm en krullen je mondhoeken omhoog. Heerlijk in combinatie met stevige winterkost en heel fijn voor de open haard met een pittig stukje kaas!

Gulpener Wintervrund

In het zuiden van Limburg - in Gulpen om precies te zijn - waait het misschien niet zo hard als langs de kust. Toch kan de winter ook in de Limburgse heuvelen flink huishouden. Bij Gulpener Bierbrouwerij hebben ze daar een prima medicijn tegen. Gulpener Wintervrund, een donker en rijk winterbier met tonen van zoethout en en jeneverbes. Bierista's beoordelen dit winterbier gemiddeld met een 7. Een fijne metgezel voor regenachtige winterse dagen.

Vuur en Vlam

De overdosis hop in dit bier veroorzaakt een warm gloed door heel je lichaam. Vuur en Vlam van Brouwerij De Molen is een India Pale Ale (IPA) zoals alleen De Molen die kan maken. Aroma's van citrusfruit, gras, kruidigheid. Elke keer als je met je neus boven het glas hangt, ontdek je weer iets nieuws. Vuur en Vlam heeft 'maar' 6,2% alcohol. De Bierista's waarderen dit hoppige en bittere bier met maar liefst een 7,5.

Duits & Lauret Winterstout

Een Stout is een bierstijl met intense smaken van gebrande bitterheid, chocolade en koffie. Dat alles proef je ook terug in deze Duits & Lauret Winterstout. Dit bier werd gebrouwen in de Fortbrouwerij in Everdringen, speciaal voor donkere en koude dagen. De Winterstout is een bier dat al vele prijzen in de wacht heeft gesleept. Met 8,5% alcohol en een breed scala aan donkere en verwarmende aroma's houdt dit bier je wel warm.

Tropical Ralphie

We besluiten dit rijtje met een bier dat flink afwijkt van de vorige vier. Tropical Ralphie van Two Chefs Brewing is een licht bier, een Weizen, van slechts 4,5%. Sluit nu je ogen, neem een slok en proef die frisse en vooral fruitige aroma's van citrusfruit en tropisch fruit. Bij de tweede slok zie je de palmen ruisen op een zomers briesje. Bij de derde slok voel je de warme zonnestralen op je huid en dan bekruipt je het warme zomerse vakantiegevoel. Hou dat gevoel vast. Hou nog even vol, want dan is het weer lente!

Bierkennis bijspijkeren

Het is duidelijk geen weer om even lekker naar buiten te gaan. Geniet van een goed glas bier, al dan niet bij de kachel. Schrijf een review net als vele Bierista's steeds doen als ze bier drinken. Maak een account aan en beschrijf bieren met behulp van het Bierista Proefformulier. Zo bouw je je eigen smaakbibliotheek op. Besteed je tijd nuttig en spijker nu vast je bierkennis bij. Bestel nu de Bierista Bieropleiding en studeer bij de kachel, zodat je straks buiten op het terras echt alles uit je bier haalt!