Zondagmiddag live proeverij - Schneider Weisse Experience

29 maart 2020
Zondagmiddag om 16.00 uur begint de live proeverij van Schneider Weisse. Deze live proeverij is te bekijken via YouTube. Mr. Schneider Maarten Tegenbosch vertelt live vanuit de Schneider Weisse Ambassade in Schijndel van alles over de alom gewaardeerde Weizen-specialiteiten van de Duitse brouwerij.

De afgelopen week hebben vele tientallen bierliefhebbers een Bierconnaisseurs-box besteld in de webshop van Schneider Weisse. De bieren in deze box worden zondagmiddag vanaf 16.00 uur live geproefd en besproken. Het is geen voorwaarde om de bieren bij de hand te hebben. Aangenaam is het natuurlijk wel. De speciale Bierconnaisseur-box zal ook komende week nog verkrijgbaar blijven.

Schneider Weisse

In de box zitten onder meer de Schneider Weisse Original TAP 7, de Schneider Weisse Hopfenweisse TAP 5, de Scheider Weisse Aventinus TAP 6 en natuurlijk de Scheider Weisse Aventinus Eisbock TAP 9. Al deze bieren krijgen zeer hoge rapportcijfers van de Bierista Community. Dit is een snelgroeiende groep van inmiddels enkele duizenden gediplomeerde Bierista's, die bieren proeven en beoordelen. De Schneider Weisse Aventinus Eisbock krijgt maar liefst een 9.

Aventinus Tap 6

Behalve genoemde bieren zitten er in de box een aantal specialiteiten van de brouwer. Elk jaar worden er van de Schneider Weisse Aventinus TAP 6 bieren een beperkt aantal flessen opgeslagen om te laten rijpen. In de box zit een bier uit 2014. Wat de tijd met dit bier heeft gedaan kan Maarten haarfijn uitleggen. Een bijzondere ervaring om dit 'vintage bier' te proeven naast een verse Aventinus TAP 6. In het pakket zit ook een speciaal jubileumglas en de Cuvee Barrique. Dit is een bier datt gerijpt heeft op houten vaten en daardoor een friszuur fruitig karakter heeft gekregen. Een ware smaaksensatie.

The Holy Cow

Speciaal voor de Schneider Weisse Experience is Rockcafé The Holy Cow omgetoverd tot een tv-studio. Van daaruit zal Maarten Tegenbosch vanmiddag vanaf 16.00 uur de bieren van tekst en uitleg voorzien. Mocht de live proeverij je dorstig maken, dan kun je in de webshop van Schneider Weisse terecht. Met elke aankoop steun je brouwer, die net als  de horeca en andere brouwers hard getroffen zijn door de corona-crisis.

Klik hier als je zondag vanaf 16.00 uur de live proeverij wilt volgen.