Leffe is het online het meest populair

29 november 2020
Bierliefhebbers zoeken online het meest naar Leffe, zo blijkt uit een onderzoek van het Amsterdamse bureau OAK. Dit bureau onderzocht op welke merken van speciaalbier het meest werd gezocht. De onderzoekers hebben ook gekeken naar de regionale verschillen. Die zijn opmerkelijk en toch ook weer niet ...

Het onderzoek werd verricht over de periode van 13 maart tot 21 september van dit jaar. In die periode bleek dat de Friezen graag meer weten over La Chouffe. Zeeuwen hebben een duidelijke voorkeur voor het merk Duvel. Brouwerij ’t IJ blijkt in Noord-Holland. Het IJ Natte, Het IJ Zatte, IJwit en Het IJ IPA zijn populaire keuzes, zo blijkt.

La Trappe

In Brabant staat La Trappe bovenaan. Niet verwonderlijk want de trappistenbrouwerij van onder meer La Trappe Blond, La Trappe Tripel en de La Trappe Quadrupel is gevestigd in Berkel-Enschot, vlakbij Tilburg. Die La Trappe Quadrupel is een populair bier bij veel Bierista's. Dit bier scoort met een 8,3 erg hoog onder de gediplomeerde bierkenners.

Leffe

De uitkomsten van dit recente onderzoek zijn afgezet tegen de resultaten over een periode van vijf jaar met 15 november als einddatum. Het blijkt dat Leffe vanaf maart gewonnen heeft aan populariteit. In Friesland moet het Belgische abdij wat terrein prijs geven op concurrent La Chouffe. In Limburg stootte Leffe La Chouffe juist van de troon. Leffe is vooral bekend van bieren als Leffe Blond, Leffe Tripel en de alcoholvrije Leffe Blond 0.0.