Hopwagon: derde editie van craft beer en food pairing festival

7 augustus 2019

Na het succes van voorgaande jaren keert craft beer & food pairing festival Hopwagon op zaterdag 10 augustus terug in de Spoorzone. In samenwerking met eetbar De Wagon schotelt het festival, dat wordt georganiseerd door De Hopmannen, speciaal door De Wagon ontwikkeld streetfood voor dat past bij de bieren die worden getapt door tien innovatieve brouwers.

Hopwagon is een uniek bierfestival door de focus te leggen op foodpairing: welke bieren van de tien brouwerijen passen goed bij welke hapjes van De Wagon. Hopwagon geeft pairingsuggesties, maar de bezoeker kan zelf op het festivalterrein ook op zoek gaan naar smaakcombinaties. Ga je voor de complete beer & foodpairing ervaring? Reserveer dan via De Wagon een speciaal voor het festival samengestelde beer & food pairing lunch of diner in één van de Wagons. Nieuw dit jaar is de aansluiting met restaurant De Houtloods, dat een paar uur voorafgaand aan het festival een exclusieve lunch tot stand brengt in samenwerking met beer & food pairing restaurants Bar Alt (van Two Chefs Brewing) uit Amsterdam en Kaapse Maria (van Kaapse Brouwers) uit Rotterdam.

Aanwezige brouwerijen

Tijdens Hopwagon proef je bieren van verschillende innovatieve brouwers uit binnen- en buitenland. Uit Engeland komen dit jaar de brouwerijen met de meest toonaangevende ipa’s van dit moment: Left Handed Giant uit Bristol en Wylam uit Newcastle. Verder zijn niet te missen: het uit Hongarije afkomstige Monyo, de Estse brouwer Sori, Dok uit het Belgische Gent, brouwerij De Moersleutel uit Alkmaar, Nevel uit Nijmegen, Two Chefs Brewing uit Amsterdam, Kaapse Brouwers uit Rotterdam en KraftBier uit het eigen Tilburg.

Workshop bier en kaas door Nevel en Verzot

Met de locale eetwinkel Verzot en wilde bieren brouwers Nevel uit Nijmegen ga je opzoek naar unieke kaas en biercombinaties. Daarnaast kun je de brouwers zelf vragen stellen tijdens Meet the Brewer in de achterste wagon. Voor sommige workshops moet je vooraf reserveren. Houd daarom de eventpage van Hopwagon in de gaten voor up-to-date informatie.

Uniek Hopwagon bierglas

Tijdens het festival wordt je bier getapt in je eigen Hopwagon bierglas. Dit glas inclusief munten is online te koop of bij de ingang van het terrein. Consumptiemunten zijn ter plekke verkrijgbaar (alleen met pin). Vanaf 15.00 uur stroomt het bier uit de tapkranen, maar vanaf 12.00 uur wordt er al een lunch geserveerd; reserveren is aan te raden.