Hertog Jan weer dik in de prijzen

3 mei 2021
Hertog Jan is tijdens de European Beer Challenge met liefst acht bieren in de prijzen gevallen. Het is niet de eerste keer dat de Limburgse brouwer tijdens een prestigieus bierconcours het eremetaal mee naar huis neemt. Niettemin is de brouwerij apetrots op al die prijzen.

Welke bieren van Hertog Jan vielen precies in de prijzen?! Natuurlijk de Hertog Jan Grand Prestige. Dit kroonjuweel heeft wereldwijd al ontzettend veel eremetaal verdiend. Ook tijdens deze competitie was het weer bingo: goud! Dit bier zit bij veel Bierista's in de standaard-uitrusting. Met een gemiddelde waardering van een 8,6 is dit bier misschien wel het meest geliefde donkere bier van Nederland.

Hertog Jan Tripel

Hertog Jan Tripel behaalde ook goud. Dit bier wordt door Bierista's gemiddeld gewaardeerd met een dikke 7,6. In de expert-reviews wordt de kracht en de kruidigheid vaak aangehaald. Ondanks het feit dat dit bier 8,5% alcohol heeft, is het uitstekend doordrinkbaar en smaakt het eerste glas altijd naar meer.

Meer goud

Naast de Hertog Jan Grand Prestige en Hertog Jan Tripel was er nog meer goud. Ook Hertog Jan Karakter, Hertog Jan Lentebock, Hertog Jan Enkel en Hertog Jan Weizener werden op de hoogste tree van het ereschavot gezet. Hertog Jan Weizener verdient extra aandacht omdat dit bier het beste van twee werelden samenbrengt. Dit tarwebier heeft de volle smaak en fruitige aroma's van een Weizen en de frisheid en de doordrinkbaarheid van een Witbier.

Hertog Jan Pilsener

Hertog Jan Pilsener behoort tot de meest geliefde Pilseners van ons land. Bierista's geven dit bier een 7,8! Ook de deskundige juryleden werden erg enthousiast van dit bier. In de categorie waar de concurrentie moordend is behaalde het Nederlandse pils een bronzen medaille. De Hertog Jan Dubbel behaalde zilver. Daarmee was de Nederlandse brouwerij een van de meest succesvolle deelnemers aan de European Beer Challenge.