Hertog Jan houdt online proeverij

8 mei 2020

Heb je altijd al alles willen weten over de speciaalbieren van Hertog Jan? Houd dan zaterdag 9 mei om 20.00 uur vrij en volg online de proeverij.

Gewoon vanuit je luie stoel een twee uur durende proeverij van Hertog Jan meemaken? Dat kan! Meesterbrouwer Gerard van den Broek en biersommelier Fiona de Lange zorgen ervoor.

Hapjes

Gerard en Fiona vertellen je tijdens de twee uur durende online proeverij alles over de bieren van Hertog Jan. Aan bod komt het brouwproces ervan en de ontdekking van de verschillende smaken. De bierkenners laten je vanuit eetcafé de Tijd in Oisterwijk kennismaken met zes verschillende speciaalbieren. Ook vertellen zij je welke hapjes uitstekend bij de verschillende dranken passen. 

Boodschappenlijst 

Als je wilt meedoen aan de proeverij, is het handig als je de bieren die besproken worden, in huis hebt. Dat zijn: Hertog Jan Weizener, Hertog Jan Lentebock, Hertog Jan Enkel, Hertog Jan Dubbel, Hertog Jan Tripel en natuurlijk het kroonjuweel, Hertog Jan Grand Prestige.

Schrijf op je boodschappenlijstje ook maar meteen de hapjes die je nodig hebt: Hollandse garnalen, oude of belegen kaas, kruidige nootjes, pittige gehaktballetjes, peperworst of fuet en chocola met hoog cacao-gehalte. Voor de proeverij, die via Facebook en YouTube is te volgen, heb je ook mooie en schone bierglazen nodig.

Samen proeven

Als je zaterdag met zijn tweeën klaar zit voor de livestream, wordt geadviseerd om één flesje bier te kopen. Kun je makkelijk delen met je proefpartner. De link van de livestream wordt zaterdag gedeeld en is te volgen via het YouTubekanaal van Fiona de Lange.