Proef de zomer in de Hertog Jan brouwerij

15 juli 2019
Hertog Jan heeft een nieuwe, zomerse activiteit op het programma staan. Op zondag 28 juli wordt het evenement 'Hertog Jan - Proef de Zomer' gehouden. Op deze dag kun je uitgebreid kennis maken met de zomerse bieren van de brouwer uit Arcen. En natuurlijk is er nog veel meer te beleven dan alleen het proeven van bier.

Elk najaar houdt Hertog Jan een speciaal event rond de Hertog Jan Grand Prestige. In enkele jaren is deze dag uitgegroeid tot een begrip bij de Hertog Jan-fans en andere bierliefhebbers. Nu komt Hertog Jan met variant geheel gericht op de zomerse bieren; de Hertog Jan Enkel, de Hertog Jan Bastaard en de Hertog Jan Weizener.

Aanmelden

Op zondag 28 juli kun je tijdens  een speciaal voor deze dag aangepaste rondleiding in 30 minuten alles leren over het brouwen van de Enkel, de Bastaard en de Weizener. Ieder bier heeft andere ingrediënten, een verschillend brouwproces en natuurlijk een eigen smaak. Uiteraard worden deze bieren ook geproefd onder begeleiding van ervaren gidsen. Deelname kost vijf euro. Je kunt je hier inschrijven. In het aanmeldscherm voor de rondleidingen staat een prijs vermeld van € 13,95. Tijdens het inschrijfproces krijg je een kortingscode ter waarde van € 8,95. Je betaalt uiteindelijk dus echt slechts 5 euro voor de rondleiding en proeverij.

Een speciaal plekje is er voor de Achterhoekse brouwerij Bronckhorster Brewing Company. Hertog Jan blies samen met deze brouwerij het ooit zo geliefde zomerse bier Witte Raaf nieuw leven in. Dit zomerse witbier is alleen deze zomer  verkrijgbaar. 

Uitgebreid programma

Zoals gezegd is het evenement 'Proef de Zomer' veel meer dan alleen een rondleiding en het proeven van de bieren. Buiten bij de brouwerij is een horecaplein gebouwd, waar bedrijven uit Arcen culinaire specialiteiten aanbieden. Je wordt bij de speciale Smaakmakers-Bar verrast met verfrissende combinaties tussen de Hertog Jan-bieren en de gerechten.  Hier kun je nóg meer leren over het brouwen van bier met de Hertog Jan mobiele brouwerij. Ook is het mogelijk je Weizener glas te laten personaliseren. En natuurlijk ontbreekt een fijn stukje muziek niet.

Hertog Jan Proef de Zomer is op zondag 28 juli van 11.00 tot 19.00 uur. De brouwerij van Hertog Jan is gevestigd aan de Kruisweg 44 in Arcen.