Alles wordt lekkerder met bier

18 juni 2020
Nee, er is niks mis mee om je bier in een glas te schenken en ervan te genieten. Maar wist je dat je met bier ook je gerechten kunt opleuken? Zo passen geroosterde mouten heel goed bij vleesgerechten.


Bier is voor veel gerechten een absolute smaakmaker. Door het toevoegen van een Tripel uit de Tripel Top 10, bijvoorbeeld een Leffe Tripel of een vandeStreek Turf 'n Surf, in een stoofpotje, wordt het vlees lekker mals. Door te marineren met bier, wordt gevogelte, rund- en varkensvlees mals en krijgt het een kruidige smaak. Neem voor krachtig vlees, een stevig bier.

Stout

Marineren in bier is niet alleen smakelijk, uit onderzoek blijkt dat het ook gezonder is. Gebruik donker bier want een marinade op basis van Stout of donkere Ale is de beste. Dompel het vlees dus onder in een Guiness Extra Stout of Jopen Extra Stout. Door het grillen van vlees in donker bier, komen er minder schadelijke stoffen vrij. Als vlees op hoge temperatuur wordt gebakken, kunnen er giftige stoffen vrijkomen. De kans is groot bij vlees dat verbrandt op de barbecue. 

Biercake

Ook in zoete gerechten gedijt bier goed. Neem nou de chocoladebiercake waarin Stout een belangrijke smaakmaker is. Of wat te denken van een mousse van kersen waar een fruitig bier als een Bacchus Kriekenbier in is verwerkt? De mogelijkheden om met bier te koken zijn legio. Inspiratie nodig? Download dan de gratis Bier Butler-app of like de Facebook-pagina.