Expert-reviews wijzen de weg

14 juli 2020
Is dit bier wat voor mij? Ongetwijfeld heb jij je dat wel eens afgevraagd als je in de supermarkt, de slijter of in de kroeg stond. De Bierista community biedt dan uitkomst. Dagelijks zorgen de duizenden Bierista's voor verse expert-reviews, zodat jij in een oogopslag kunt zien welk bier de moeite waard is. En welke niet ...

Even een kleine greep uit de honderden nieuwe reviews van de afgelopen week. De Wentersch R.I.S. Walter Schuren zette deze week zijn tanden in dit stevige bier gebrouwen in Winterswijk. Hij wist dit donkere en krachtige bier wel te waarderen. Hij beoordeelde dit bier met een 8,2. "Chocolade, koffie, stevig bruin schuim. Precies zoals je bij een Stout verwacht." De meningen over dit bier, dat gemiddeld een 8,1 scoort, zijn redelijk eensgezind.

Rodenbach Classic

Rodenbach Classic is een bier dat wisselende reacties uitlokt. Ann de Schoenmaeker is een van de Belgische Bierista's. Zij vindt dit bier helemaal niks en daar is ze heel duidelijk in. Ze geeft een 2. Ze houdt duidelijk niet van dit zure bier. Vooral 'het roestige, metalige', zoals ze het omschrijft, staat haar tegen. Steve Smit is een heel andere mening toegedaan. Hij vindt het bier geweldig voor een fijne zomeravond. Hij waardeert de frisse zuren en de fruitige aroma's. Een 8,5 is zijn rapportcijfer.

Cambrinus

Bierista Jan Otten uit Amersfoort nam assortiment van Stadsbrouwerij Cambrinus uit Zutphen door. De Cambrinus Refter en de Cambrinus Magistraat bevielen hem het best. Deze bieren kregen een 8,2.

Top 10

Al die verschillende expert-reviews leiden tot allemaal handige lijstjes. Vrijwel elke bierstijl heeft zo zijn eigen Top 10. Erg populair zijn de Top 10 Alcoholvrije bieren, Top 10 Pilsener en Top 10 Tripel.

Bierkennis

Wil je ook  expert-reviews schrijven over de bieren die jij hebt gedronken? Meld je dan nu aan voor de Bierista Bieropleiding. Je leert waanzinnig veel over bier, waaronder het schrijven van expert-reviews. Bestel nu en begin direct. Binnen enkele dagen krijg je het Bierista XL Bierpack thuisgestuurd met tijdelijk 16 bieren. Zo kun je lekker proeven en je skills verbeteren, opdat jij ook inspirerende expert-reviews kunt schrijven.