Eelke van Houten schrijft 10.000ste expert-review

18 mei 2020
Welk bier is een goede keuze? En welk bier kan ik beter laten staan? Bierista's staan bierliefhebbers met gratis advies terzijde. Zij schrijven expert-reviews over bieren die ze hebben geproefd. Met die kennis, grijp je als bierliefhebber nooit meer mis. Dit weekend bereikte Bierista een mijlpaal. De database is inmiddels gevuld met meer dan 10.000 van deze waardevolle bier-beoordelingen.

De 10.000ste review werd zondag geschreven door Eelke van Houten. Deze enthousiaste bierliefhebber is een echte liefhebber. Hij proeft veel bieren en steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Inmiddels heeft al meer dan 110 expert-reviews geschreven. Eelke houdt wel van een goed glas Weizen zo blijkt. De 10.000ste review was die van Paulaner Hefe Weissbier, die door Eelke werd bekroond met een 9,0.

Weizen Top 10

Mede door de expert-review van Eelke staat Paulaner Hefe Weissbier momenteel aan kop in de Weizen Top 10. In deze lijst met de hoogst gewaardeerde Weizen-bieren staat Franziskaner Hefe Weissbier Naturtrub op nummer 2, vlak voor nog zo'n iconische Weizen, Weihenstephaner Hefeweissbier. Andere bieren in de Weizen Top 10 zijn onder andere Grolsch Weizen en Schneider Weisse Original TAP7.

Expert-reviews

Het schrijven van expert-reviews gebeurt op grote schaal door Bierista's, Meesters in bier. Zij hebben de Bierista Bieropleiding afgerond en het officiële bierdiploma op zak. Met de opgedane kennis over bier, proeven en bier beoordelen kunnen zijn expert-reviews schrijven. Deze beoordelingen van de Bierista Community met duizenden gediplomeerde bierkenners is een inspiratiebron voor nog veel meer bierliefhebbers. Sta je in een café of voor het schap in de winkel en weet je niet welk bier je moet kiezen? Dan wijzen de expert-reviews van Bierista de weg naar een goed en smakelijk bier.

Even proeven

Wil je proeven hoe het is om een expert-review te schrijven? Maak dan nu een gratis account aan. Via je eigen account-pagina kun je voor jezelf een review proberen te schrijven. Alleen de expert-reviews van gediplomeerde Bierista's komen direct op de website. Mede daarom raden we aan om je bierdiploma te halen. Meld je aan voor de Bierista Bieropleiding, verrijk je bierkennis en beleef nog meer plezier aan die prachtige drank!

En voor Eelke is een bijzonder bierpakket onderweg! Cheers op nog veel meer waardevolle expert-reviews!