Drie Weizen uit het oosten

18 september 2022
Het leven wordt met de dag duurder. Ook bij Bierista letten we op de kleintjes. Daarom hebben we drie Weizen uit het oosten - uit Duitsland -op een rijtje gezet, die je voor een zacht prijsje op de kop kunt tikken bij de budget-supermarkten. Ben je benieuwd wat de Bierista's ervan vinden?

Schultenbrau Hefe Weissbier

Laten we beginnen met Schultenbräu Hefe Weissbier. Het Pilsener van Schultenbräu is een cultbier geworden door New Kids. De Weizen is een stuk minder bekend en heeft ook nog niet de cult-status. Bierista's waarderen dit bier met gemiddeld een 6,8. Dit bier heeft 4,9% en is een 'gewoon' biertje. Het wordt omschreven als fris en fruitig en niemand die er echt helemaal wild van wordt.

Perlenbacher Hefe Weissbier

Perlenbacher Hefe Weissbier is ook geen hoogvlieger. Dit bier krijgt van de gediplomeerde Bierista's met een 6,6 een ruime voldoende. Maar ook hier stuitert geen enkele Bierista van enthousiasme. Die 6,6 lijkt een uitstekende weergave van de werkelijkheid. Fris, fruitig en banaan zien we terug in de omschrijvingen en dat wil je natuurlijk ook graag terug zien bij een Weizen bier.

Benediktiner Weissbier

Tot slot Benediktiner Weissbier. Dit is met 5,4% het zwaarste bier van deze drie. Zwaar is het niet, een beetje Weizen heeft altijd een percentage van tussen de 5,2 en 5,5%. De waardering is met een 7,1 een stuk hoger. Hier worden de reacties van Bierista's al een stuk enthousiaster, maar desondanks staan de bierkenners nog niet op de banken.

Weizen Top 10

Wat kun je zeggen als je deze drie bieren op een rijtje zet? Nou, dat je voor weinig geld een acceptabel glas Weizen kunt kopen. Doch, als je echt wilt genieten, besteed dan een eurootje per fles meer en koop een Weizen zoals Weihenstephaner Hefeweissbier, Schneider Weisse Original Tap 7 of een Franziskaner Hefeweissbier. De Top 10 Beste Weizen vind je hier. Deze lijst is gebaseerd op de reviews van de duizenden gediplomeerde Bierista's die dagelijks verse reviews aanleveren van bieren die zij hebben geproefd.