Dag van het Bier: Wat zijn de trends en ontwikkelingen?

15 augustus 2019
Maandag 9 september is het de Dag van het Bier. Horecavakblad Misset Horeca organiseert een kennisdag voor ondernemers in de horeca. In verschillende kennissessies worden alle kanten van bier belicht.  Onder andere de Bierista's Arvid Bergström, Ivo Thijssen, Jet van de Griendt en Alain Schepers zijn sprekers op dit symposium in de Winkel van Sinkel in Utrecht.

Om maar even een open deur in te trappen: bier is waanzinnig populair. Hoeveel populairder kan bier worden? Is er nog ruimte voor nieuwe brouwerijen? Hoe is het gesteld met de kwaliteit van het bier? Hoe gaat foodpairing in zijn werk? Wat zijn de fijne kneepjes van het tappen van een perfecte pils? Hoe is het gesteld met de bierkennis achter de bar? Zo maar een paar vragen, die ruimschoots aan bod komen tijdens de Dag van het Bier op 9 september.

Dag vol inspiratie

Het symposium in de Winkel van Sinkel in hartje Utrecht is gericht op horeca-ondernemers. Ben je op een andere wijze professioneel betrokken bij bier, dan kun je op maandag 9 september je kennis flink verbreden. En ook als 'gewone' bierliefhebber ben je welkom. Wie weet waar de inspiratie op deze dag toe kan leiden? Er zijn liefst veertien verschillende kennissessies, gegeven door de top uit de Nederlandse bierwereld.

Wat te denken van biersommelier en Bierista Arvid Bergström. Hij spreekt natuurlijk over foodpairing. Bierista Ivo Thijssen gaat in op hoe je kunt scoren met alcoholvrije en laag-alcoholische bieren. Andere grote namen zijn onder andere Nederlandse beste biersommelier Pepijn van der Waa, bierambassadeur en biersommelier Rick Kempen en Bierista-oprichter Alain Schepers. Bijzonder is zeker ook het verhaal van Sanne Slijper. Hij vertelt het verhaal van zijn brouwerij Two Chefs Brewing.

Inschrijven

Een ticket voor de Dag van het Bier kost € 200,-. Met deze kortingscode: dvhb0909bierista2019 krijg je € 25,- korting op je inschrijving. Aanmelden kan op de website van de Dag van het Bier.