Burg Bieren Bierfeest vrijdag en zaterdag in Ermelo

2 augustus 2019
In Ermelo houden ze van tradities. Dus kun je de klok erop gelijk zetten. Het eerste weekend van augustus staat het dorp in het teken van het Burg Bieren Bierfeest. Burg Bieren trekt alles uit de kast en schotelt bierliefhebbers een prachtig programma voor.

Het feest begint op vrijdag 2 augustus. Tussen 15.00 en 22.00 uur presenteren achttien bierbrouwerijen bieren op het speciale festivalterrein. En natuurlijk is er niet alleen maar bier. Ook eten is er volop. Diverse lokale restaurants presenteren hun specialiteit. Enkele namen van brouwerijen: Grutte Pier, De Leckere, Texelse Bierbrouwerij, Butcher's Tears, Rigters Bier, De Moersleutel en Stanislaus Brewskovitch.

Burg Bieren

Zaterdag begint het feest al om 12.00 uur. Om 20.00 uur gaan de taps dicht. In de tussenliggende periode heb je bieren kunnen proeven van - hou je vast - veertig verschillende brouwerijen. Je zult ze vast niet alle 180 kunnen proeven, dus maak een zorgvuldige selectie. Het varken aan het spit  draait lekker rond, er is paling en natuurlijk is er ook een fijn stukje muziek. Enkele van de veertig brouwerijen die aanwezig zijn: Brouwerij De Vlijt, Hommeles, De Blauwe IJsbeer, Brouwerij De Arn, Koperen Kat, Lux Brewery, Het Hert, Brouwerij Frontaal en De Kleine Beer. Om er maar een paar te noemen. Natuurlijk worden er twee dagen lang ook bieren getapt van de eigen Burg Bieren Brouwerij.

Als je toch in Ermelo bent, loop dan ook zeker even door de winkel van Burg Bieren. Het assortiment bestaat uit meer dan 3000(!!!) verschillende bieren. Dit is een waar bierwalhalla. Een ding is zeker: een beetje bierliefhebber gaat hier niet met lege handen de deur uit.

Praktische informatie

Vrijdag 2 augustus - 15.00 - 22.00 uur
Zaterdag 3 augustus - 12.00 - 20.00 uur
Festivalglas is je entreebewijs en kost € 10,- incl. twee munten.
Losse munten kosten € 2,50.