Bird Brewery voor derde achtereenvolgende jaar in de prijzen

19 april 2019
Bird Brewery viel tijdens de Dutch Beer Challenge in de prijzen met de bieren Fuut Fieuw (Session IPA), Datisandere Koekoek (Saison) en Datsmaaktnaar Meerkoet (Scotch Ale). Het is het derde jaar op rij dat de brouwerij tijdens deze competitie in de prijzen valt.

Bird Brewery mag zich ook dit jaar een van de grote winnaars noemen. De brouwerij won zilver met de Fuut Fieuw (Session IPA) en ontving twee bronzen plakken voor respectievelijk Datisandere Koekoek (Saison) en Datsmaaktnaar Meerkoet (Scotch Ale).


Oprichter Rik is er blij mee. “We doen nu drie jaar mee aan de Dutch Beer Challenge en vallen ieder jaar veelvuldig in de prijzen. Het laat goed zien dat we kwaliteitsbieren brouwen en dat ook kunnen blijven herhalen. Op die stabiliteit zijn we vooral heel erg trots.”

Bomen planten

“We zijn Bird Brewery gestart om impact te maken op het bierlandschap. Dat is in de afgelopen jaren goed gelukt en daar zijn deze prijzen weer een bevestiging van. Dat is fantastisch”, vertelt oprichter Ralph. “Ons volgende doel is om ook impact te maken in onze omgang met de natuur. Wij planten dit jaar al 10.000 bomen en doneerden 1,2 miljoen liter drinkwater via partnerorganisaties. Door duurzame samenwerkingen met horecazaken hopen we volgend jaar 50.000 bomen te kunnen planten. We moeten blijven dromen en dit zou een prachtig resultaat zijn.”

Over Bird Brewery

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Verwacht van hen gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. In hun eerste jaren maken de brouwers indruk en pakken nationaal en internationaal vele awards met hun bieren.