Biertips voor het weekend

12 juni 2021
Het is weekend en dat betekent dat betekent lekker genieten van mooie bieren. Maar ja, dat is makkelijk gezegd. Welke bieren zijn de moeite waard en welke niet? De duizenden Bierista's schrijven elke week talloze reviews over bieren die zij hebben geproefd. De redactie maakt van al die reviews een selectie met bieren die de bierkenners van Bierista warm aanbevelen.

Het eerste bier is een bijzondere bier; het is een samenwerking tussen twee brouwerijen van naam: Gulpener Bierbrouwerij en Uiltje Brewing Company. Zij hebben de Spicy Roger gebrouwen, een hoppig bier met een pittig pepertje er in. Wees niet bevreesd, je proeft de peper zeker wel, maar niet dusdanig dat de vlammen er uitslaan. Deze Gulpener Spicy Roger is verkrijgbaar bij de betere slijterijen en in de webshop van Gulpener.

Hertog Jan 0.0

Tweede tip is Hertog Jan 0.0 alcoholvrij. Dit is een heerlijk bier, zoals we dat kennen van Hertog Jan, alleen dan zonder alcohol. Dit bier is een ware dorstlesser, fris, bierig en met een licht bittertje in de afdronk. Alcoholvrij wordt steeds populairder. Het wordt meer en meer gedronken en het leent zich ook om op meer momenten te drinken. Een alcoholvrij bier als deze Hertog Jan 0.0 smaakt prima bij de lunch. Zet deze maar eens naast een flinke uitsmijter. Dat is genieten in optima forma. Meer alcoholvrije aanraders vind je in de Top 10 Beste Alcoholvrije bieren. Hertog Jan 0.0 Alcoholvrij is verkrijgbaar in vrijwel alle slijterijen en supermarkten.


Top 10 beste alcoholvrij

 

De Molen Water en Vuur

Onze derde tip is De Molen Water en Vuur. Dit bit hoppige bier heeft een alcoholpercentage van 6% en barst haast uit z'n voegen van de smaak. Vooral fruitige aroma's spatten je glas uit. Het is het kenmerk van de populaire bierstijl New England IPA. Veel hoppigheid, veel fruit en niet die stevige, pittige bitterheid, die je in veel 'gewone' India Pale Ales wel aantreft. De Molen Water en Vuur kun je stand alone drinken; echter in combinatie met een fijn stukje kaas voel je dat traantje van geluk al snel opwellen!

Bierista Bieropleiding

Wil je ook andere bierdrinkers inspireren met expert-reviews doe dan de Bierista Bieropleiding. Nu tijdelijk zelfs met 20% korting. In deze handige e-learning leer je thuis, op de momenten dat het jou uitkomt alles over bier. Belangrijk onderdeel in deze cursus is het leren beoordelen en beschrijven van bieren. Natuurlijk is deze cursus inclusief een flink portie huiswerk in de vorm van een bierpack met twaalf verschillende bieren. Bestel nu en je kunt gelijk aan de slag.