Bierista Bier Top 100 - Stem op jouw favoriete bieren

2 december 2022
Heb jij al gestemd op jouw favoriete bier? Wat zijn de tien lekkerste bieren die je in dit bijna afgelopen jaar hebt gedronken. Breng je stem uit. Dat kan nog tot en met woensdag 22 december. Een dag later maken we de definitieve lijst bekend op Bierista.nl.

Dagelijks stromen de lijstjes binnen van bierliefhebbers. Iedereen kan zijn stem laten horen. Ben je Bierista, dan ga je naar je accountpagina en daar klik je op Bier Top 100. Nog geen Bierista? Geen nood, maak dan gratis en vrijblijvend een account aan en laat je stem horen!

Tripel Karmeliet

Inmiddels begint de lijst vorm te krijgen. "Er zijn waanzinnig veel verschillende bieren genoemd. Nu er een groot aantal stemmen is verwerkt, worden de verschuivingen minder groot. We zien een aantal bieren die we hadden verwacht. Hertog Jan Grand Prestige is misschien wel de Bohemian Rhapsody onder de bieren. Tripel Karmeliet wellicht de Hotel California", aldus Bierista Alain Schepers.

Leffe Blond

Behalve de usual suspects zit er ook een groot aantal verrassingen in de lijst. "We zien dat diverse brouwers hun achterban hebben aangespoord. Zo kan het zijn dat je bieren als de Gooische Bubbel en Moersleutel Motorolie tegen komt naast bieren als Leffe Blond, Westmalle Tripel en Grolsch Volle Dubbel. Door het grote aantal stemmen dat wordt uitgebracht worden de effecten van dit soort acties snel minder groot."

Deadline

Het aantal stemmen lijkt nog steeds dagelijks toe te nemen. "Langzaam maar zeker naderen we de deadline. Heb je je stem nog niet uitgebracht, wacht dan niet te lang. Je kunt je tien favorieten kenbaar maken tot en met komende woensdag. Op tweede kerstdag vind je de eerste editie van de Bier Top 100 op Bierista.nl."