6,5

Stanislaus Brewskovitch Bock the casbah

Stanislaus Brewskovitch (12)

Bock the Casbah is een Weizen Doppelboc. Een vleugje sinaasappelschil en een fijne lichtbittere afdronk. Niet zoet zoals je gewend bent van een Bock. Maar mooi bitter en stevig.

Details

Bierstijl
Alcohol
8.0%
Categorie
Amber en Elegant
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
8 °C
Volume
33 cl
Gisting
Bovengistend
6,5

Het oordeel van de Bierista's

Stanislaus Brewskovitch Bock the casbah is beoordeeld met een gemiddelde van 6,5 door onze Bierista's

6,1

Smaak

7,0

Zicht

6,0

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,5

"Ik vind de review van Miel Neuraij heel treffend. Het lijkt qua alcohol bijna alsof je een barleywine aan het drinken bent, terwijl het toch 'maar' 8% alcohol bevat. Het vliegt een beetje uit de bocht, maar dat deed het nummer van The Clash waar het bier naar verwijst ook wel."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

7,0 Zicht Schitterende diep amberrode kleur en mooi helder. Ik vind het jammer dat er nauwelijks een schuimkraag overblijft. Gezien de gebruikte tarwemout had ik dat wel verwacht.

6,0 Neus Alcohol is het voornaamste wat je ruikt. Verder moet je je best doen om langs de alcohol iets kruidigs, karamel, of toast te ruiken.

6,5 Smaak Smaak is zoet, en weer alcoholisch. De sinaasappel is wel waarneembaar.

Spijssuggestie gegrild vlees.

6,5

"De verhoudingen zijn niet helemaal in evenwicht. Het bier heeft een prachtige Amber rode kleur, in de neus verdrukt de alcohol de geur van kruiden en toast. In de smaak komt het metaal smaakje iets naar voren. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

7,0 Zicht

6,0 Neus

6,5 Smaak

6,5

"bier is erg zoet en alcoholisch. het wekt de indruk dat het bij hoge temperatuur vergist is waardoor er veel onaangename hogere alcoholen zijn ontstaan. als het bier op circa 6 graden gedronken wordt worden de hierdoor veroorzaakte oplosmiddelgeur en-smaak sterk afgezwakt. heb daarom de totaalscore aangepast naar 6.5"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.

8,0 Zicht donker roodbruin bier met romig beige schuim welk vrij snel inzakt tot een dun laagje

5,0 Neus fruitig gebrand moutig aroma, zoetig sinaasappel met ook wat kruidige indrukken. ook voorspelt het aroma dat er behoorlijk wat alcohol in zit. verder is er nog een geur van lijm/oplosmiddel die duidt op de aanwezigheid van ethylacetaat .

5,0 Smaak in de smaak overheerst zoetigheid en alcohol de gebrande mout, waarna de kruidige fruitigheid van sinaasappel naar voren komt. op het eind komt dan nog bittertje op de proppen dat dan blijft hangen. het mondgevoel is plakkerig van het zoet en branderig en samentrekkend door de (hogere) alcohol. in de nasmaak is er een duel tussen zoet en bitter

6,5

"Prima bock, maar niet heel bijzonder. Geen heel uitbundig gebalanceerd smaken pakket."

Jelle Nijhof

2.875

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

6,0 Zicht

7,0 Neus

6,5 Smaak

Tweede Circus Maximus bier op blik: Mino Souro

Maximus Brouwerij uit Utrecht presenteert een nieuw bier: Mino Souro. Dit is het tweede bier op blik in de Circus Maximus-serie.

Verder lezen

150 Jaar Budelse brouwerij in het nieuwe Bier! magazine

Het najaarsnummer van Bier! magazine is weer verschenen. Dit blad vol bierige informatie staat onder meer stil bij 150 jaar Budelse brouwerij.

Verder lezen

NIEUW: Gratis speedcourse over Bockbier

Je bent natuurlijk nooit uitgeleerd als het om bier gaat! Wij hebben wat leuks voor je. Verrijk je bierkennis met een gratis speedcourse over Bockbier.

Verder lezen

De Bock is los! Welke moet je hebben?

De Bock is los! Het bockbierseizoen is nu echt in volle gang. Welke Bockbieren zijn de moeite waard en welke kun je beter laten staan?

Verder lezen