7,4

Uiltje Great Grammy’s cosy coffee cocktail

Uiltje Brewing Company (251)

Espresso dubbelbock

Details

Bierstijl
Alcohol
7.2%
Categorie
Donker en Rijk
Drinktemp.
7 °C
Volume
33 cl

Mijn bieren

7,4

Het oordeel van de Bierista's

Uiltje Great Grammy’s cosy coffee cocktail is beoordeeld met een gemiddelde van 7,4 door onze Bierista's

7,0

Smaak

7,0

Zicht

6,8

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
6,1

"Persoonlijk een tegenvaller dit bier van het uiltje, ben veel beter gewend van het uiltje."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,0 Zicht Een mooie bruine en troebel bier, mooie fijne schuimkraag die wel snel inzakt.

5,2 Neus Vrij vlak, wat mout

5,0 Smaak Smaakt valt tegen. Waterig, licht koffie achtig. Plakkerig en weinig smaak in de afdronk.

Spijssuggestie Zou er sowieso niets bij eten.

8,0

"Mooi bier met een goede neus en betere smaak. Zoet, geroosterde mout, en tonen van zoethout zorgen voor een complexe, aangename smaak, die wordt afgerond door een mild bittertje. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,5 Zicht Bruin, troebel bier met een crème kleurige, grote kraag van vrij fijn, romig schuim dat goed lang blijft staan.

8,0 Neus Geroosterde mout, kruidig met een karamel tint, zoet. Volle geur, aangenaam in de neus.

8,0 Smaak Smaakvol, zoet, karamel, geroosterde mout, en zoethout. Vol en romig in de mond, met een bittertje in nasmaak, Het zoete blijft wat op de lippen plakken.

Spijssuggestie dessert op basis van chocolade.

7,2

"Het is een mooi biertje van het uiltje"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

6,1 Zicht Mooi kastanje bruin een compacte schuimkraag

6,7 Neus Licht gebrande mout hopig

6,6 Smaak Zacht gebrand moutig hopig en een lichte Bitterje in de afdronk

Spijssuggestie Dessert biefstuk

8,3

"Zoet en bitter gaan zeer goed samen en zorgen voor de nodige diepgang en een intens en lange afdronk. De koffie is prominent aanwezig. Deze doppelbock kan ook door gaan voor een intense stout. Zeer smaakvol! "

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Moutig
Body
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,4 Zicht Bruin met een rode gloed en een mooie laag beige compact schuim dat inzakt.

7,3 Neus Gebrande mout, toast en espresso.

8,5 Smaak Zoet en bitter gaan zeer goed samen en zorgen voor de nodige diepgang en een intens en lange afdronk. De koffie is prominent aanwezig. Deze doppelbock kan ook door gaan voor een intense stout. Zeer smaakvol!

8 bokbier-evenementen in oktober

Gevoelsmatig hebben we het witbier-seizoen pas net achter de rug, maar toch staan de seizoenen waarin donkere bieren centraal staan voor de deur. Sterker nog: het bokbier-seizoen is al begonnen. En dit weekend - en de hele maand oktober - zie je dat terug door heel Nederland, waar verschillende bokbierevenementen worden gehouden. We zetten er 8 (chronologisch) op een rijtje.

Verder lezen

Dit is het lekkerste bier van Brabant

Onlangs werd op het Proost Festival in Hilvarenbeek voor de 11e keer het lekkerste bier van Brabant verkozen. Uit in totaal 45 ingezonden bieren koos de jury Nondeju Gran Cru van de Osse Muifelbrouwerij als de winnaar, die het komende jaar die prachtige titel Brabants Lekkerste Bier 2025 mag dragen. 

Verder lezen

Eerste Nederlandse Wereldkampioen Biersommelier

Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.

Verder lezen

Hierdoor is Belgisch schuim onverslaanbaar...

Heb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.

Verder lezen