8,8

Thornbridge Darcy

Thornbridge Brewery (36)

Thornbridge Darcy is een Extra Special Bitter met een alcoholpercentage van 6,0%. Een moutig bier met bloemige aroma's en een bittertje in de nasmaak.

Details

Alcohol
6.0%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
6 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,8

Het oordeel van de Bierista's

Thornbridge Darcy is beoordeeld met een gemiddelde van 8,8 door onze Bierista's

8,9

Smaak

9,0

Zicht

8,7

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,0

"een goed gebalanceerd smakelijk topbier zoals je verwacht van Thornbridge Brewers. Deze naam staat garant voor een mooi bier."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,5 Zicht bernsteen kleurig biertje onder een witte schuimkraag.

9,0 Neus moutig aroma met sinaasappelschil waardoor de geur wel iets weg heeft van een oosterse thee

9,0 Smaak moutig met een vleugje caramelfudge, in de aandronk zoetig maar overgaand in een milde bitter. mondgevoel is wat plakkerig en de nasmaak bitterzoet met een droog einde.

8,5

"Darcy van Thornbridge uit de UK heet een Extra Special Bitter te zijn en dat is toepasselijk in dit geval, vooral dat special. Zoals (sterk) bitter een IPA bijvoorbeeld om zeep kan helpen, is dat hier dus niet het geval. Gebrouwen met louter Britse ingrediënten, waaronder hop. "

Ton van der Koppel

19.960

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,4 Zicht Fraai helder rood/oranje, transparant en vol koolzuur. Redelijk, gebroken wit en medium schuim, dat geleidelijk weg knispert.

8,4 Neus Niet zoveel zeggend in de neus. Pietsie mout.

8,7 Smaak De smaak is van een innemende bitter allure. Juist gedoseerd, zodat het niet kan overheersen. Daarnaast komt er ook tropisch getinte fruitigheid opzetten, maar onderdanig aan het bitter. Maar er treedt ook honing smaak naar voren voor balsemende verzachting en als smeermiddel. En het bitter offert zich uiteindelijk toch wat op aan het zoet, maar geeft zich niet gewonnen. Een mooi uitgebalanceerde struggle.

Spijssuggestie Variatie aan kaasjes. Als wilde ideeën: (liefst jonge verse) kapucijners (of zelf geweekte bruine bonen) met uitgebakken spek(jes), liever vet spek en wat stroop en zuur. Tuinbonen (dubbel gedopt) met bonenkruid (en gesnipperd rauw uitje en uitgebakken spek(jes).

La Chouffe komt met nieuwe Chouffe Lite

Chouffe, de Belgische brouwer bekend om zijn karaktervolle bieren, zet de bierwereld op zijn kop met een gloednieuwe creatie: Chouffe Lite.

Verder lezen

Brouwersnös Barrel Aged

Soms krijgt een bezoekje aan een brouwerij een onverwachte wending. Dat was zeker zo toen Bierista een kijkje ging nemen bij Brouwersnös.

Verder lezen

Jos Oostendorp stopt als voorzitter CRAFT

Jos Oostendorp, maakte eerder deze week bekend te stoppen als voorzitter van CRAFT, de brancheorganisatie van onafhankelijke brouwers.

Verder lezen

Evenementenbier, bestaat het nu wel of niet?

Bestaat evenementenbier wel of niet? Die vraag komt regelmatig naar boven op verjaardagsfeestjes en in de kroeg. Maar hoe zit het nu?

Verder lezen