8,8

Thornbridge Darcy

Thornbridge Brewery (28)

Thornbridge Darcy is een Extra Special Bitter met een alcoholpercentage van 6,0%. Een moutig bier met bloemige aroma's en een bittertje in de nasmaak.

Details

Alcohol
6.0%
Categorie
Fris en fruitig
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
6 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting
Bovengistend
8,8

Het oordeel van de Bierista's

Thornbridge Darcy is beoordeeld met een gemiddelde van 8,8 door onze Bierista's

8,9

Smaak

9,0

Zicht

8,7

Neus

Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
9,0

"een goed gebalanceerd smakelijk topbier zoals je verwacht van Thornbridge Brewers. Deze naam staat garant voor een mooi bier."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

9,5 Zicht bernsteen kleurig biertje onder een witte schuimkraag.

9,0 Neus moutig aroma met sinaasappelschil waardoor de geur wel iets weg heeft van een oosterse thee

9,0 Smaak moutig met een vleugje caramelfudge, in de aandronk zoetig maar overgaand in een milde bitter. mondgevoel is wat plakkerig en de nasmaak bitterzoet met een droog einde.

8,5

"Darcy van Thornbridge uit de UK heet een Extra Special Bitter te zijn en dat is toepasselijk in dit geval, vooral dat special. Zoals (sterk) bitter een IPA bijvoorbeeld om zeep kan helpen, is dat hier dus niet het geval. Gebrouwen met louter Britse ingrediënten, waaronder hop. "

Ton van der Koppel

19.340

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,4 Zicht Fraai helder rood/oranje, transparant en vol koolzuur. Redelijk, gebroken wit en medium schuim, dat geleidelijk weg knispert.

8,4 Neus Niet zoveel zeggend in de neus. Pietsie mout.

8,7 Smaak De smaak is van een innemende bitter allure. Juist gedoseerd, zodat het niet kan overheersen. Daarnaast komt er ook tropisch getinte fruitigheid opzetten, maar onderdanig aan het bitter. Maar er treedt ook honing smaak naar voren voor balsemende verzachting en als smeermiddel. En het bitter offert zich uiteindelijk toch wat op aan het zoet, maar geeft zich niet gewonnen. Een mooi uitgebalanceerde struggle.

Spijssuggestie Variatie aan kaasjes. Als wilde ideeën: (liefst jonge verse) kapucijners (of zelf geweekte bruine bonen) met uitgebakken spek(jes), liever vet spek en wat stroop en zuur. Tuinbonen (dubbel gedopt) met bonenkruid (en gesnipperd rauw uitje en uitgebakken spek(jes).

Kornuit maakt Nederland groener met aanleg eigen bos

Kornuit gaat een eigen bos planten om de CO2 uitstoot van alle gezamenlijke momenten te compenseren.

Verder lezen

Bierista Alain start Horeca in Beweging

Niet bij de pakken neerzitten, maar wat doen. Dat is de reden waarom Alain van Bierista en collega-ondernemer Bert de actie Horeca in Beweging zijn gestart.

Verder lezen

Besteed je tijd nuttig: vergroot je bierkennis

Het zijn bijzondere tijden. Minder de deur uit en alweer een Netflix-serie kijken? Of toch iets nuttig doen met je tijd? De Bierista Bieropleiding!

Verder lezen

Bakker en brouwer slaan handen ineen

Twentse Bierbrouwerij & Vondelkoeken komen met een lekker, lokaal en ambachtelijk product: de bierkoek, gemaakt van Twents Honing Tripel.

Verder lezen