Vienna Lager

Dit ondergistende bier heeft een zachte moutige zoetheid. Licht geroosterde tonen en een lage tot medium bitterheid bepalen het karakter van de Vienna. Vienna, dat zal niemand verbazen, is een bierstijl die geboren is in Oostenrijk. Het werd voor het eerst gebrouwen bij de Schwechat-brouwerij. De Oostenrijker Anton Dreher en de Duitser Gabriel Sedlmayr experimenteerden met ondergist en donkere Vienna-mout. Dat leverde uiteindelijke deze zeer zachte en vriendelijke bierstijl op.

Zicht:

De kleur van een Vienna loopt uiteen van goud, amber tot roodbruin. Het bier is helder en heeft een volle romige schuimkraag, die lang overeind blijft.

Geur:

De aroma's zijn sterk zoet en moutig. Je ruikt graan, brood, toast tot aan karamel.

Smaak:

De smaak is overeenkomstig de geur, vooral zoete tonen afkomstig van de mout. De smaak doet denken aan brood, toast, karamel. De bitterheid is medium tot laag.

Algemene kenmerken

Alcoholpercentage: 4,8 - 5,5% Kleur: 15-25 EBC Bitterheid: 22-28 EBU Gisting: Ondergistend Glas: Lagerglas Serveertemperatuur: 7 - 10 graden Celsius Bier/spijs combinaties: Gegrilde groenten, milde kaassoorten en amandelbavarois Bekende voorbeelden: Maallust Vienna, Ottakringer Goldfassl

Bestel de Bierista® Bieropleiding


Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. Erkende bieropleiding. Word Bierista met gemiddeld 15 uur thuis studeren en leer proeven als een pro met met een extra te bestellen bierpack voor praktijk deel bierkennis. De leukste en lekkerste online bier cursus van Nederland. Aanbevolen door de brouwers van Nederland, gewaardeerd met een 9.8.

Haal je Bierdiploma

Top 3 Vienna Lager

7,4

Maallust Vienna De Vagebond

Brouwerij Maallust

Maallust Vienna is een ongefilterd en ongepasteuriseerd bier. De kleur is amber tot koper. In de neus tref je vers brood, gebrande mout, rozijnen en karamel.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Wat zijn jouw favoriete hopspots?

De zomer is begonnen. Wij zijn erg benieuwd waar jij deze zomer bier drinkt. Wat zijn jouw favoriete hopspots in Nederland?

Verder lezen

Fred Teeven nieuwe voorzitter Nederlandse Brouwers

Fred Teeven is benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Brouwers. Hij heeft zin in zijn nieuwe job en pakt gelijk de handschoen op.

Verder lezen

Mout Bierfestival in Zwolle

Mout Bierfestival trekt weer door het land. Komend weekend - van 1 tot en met 3 juli - is het festival in Park de Wezenlanden in Zwolle.

Verder lezen

Out now - Zomernummer van Bier! Magazine

De hele zomer lang genieten van mooie reportages, columns en biernieuws. Het zomernummer van Bier! Magazine ligt in de kiosk.

Verder lezen