Vienna Lager

Dit ondergistende bier heeft een zachte moutige zoetheid. Licht geroosterde tonen en een lage tot medium bitterheid bepalen het karakter van de Vienna. Vienna, dat zal niemand verbazen, is een bierstijl die geboren is in Oostenrijk. Het werd voor het eerst gebrouwen bij de Schwechat-brouwerij. De Oostenrijker Anton Dreher en de Duitser Gabriel Sedlmayr experimenteerden met ondergist en donkere Vienna-mout. Dat leverde uiteindelijke deze zeer zachte en vriendelijke bierstijl op.

Zicht:

De kleur van een Vienna loopt uiteen van goud, amber tot roodbruin. Het bier is helder en heeft een volle romige schuimkraag, die lang overeind blijft.

Geur:

De aroma's zijn sterk zoet en moutig. Je ruikt graan, brood, toast tot aan karamel.

Smaak:

De smaak is overeenkomstig de geur, vooral zoete tonen afkomstig van de mout. De smaak doet denken aan brood, toast, karamel. De bitterheid is medium tot laag.

Algemene kenmerken

Alcoholpercentage: 4,8 - 5,5% Kleur: 15-25 EBC Bitterheid: 22-28 EBU Gisting: Ondergistend Glas: Lagerglas Serveertemperatuur: 7 - 10 graden Celsius Bier/spijs combinaties: Gegrilde groenten, milde kaassoorten en amandelbavarois Bekende voorbeelden: Maallust Vienna, Ottakringer Goldfassl

Bestel de Bierista® Bieropleiding


Vergroot je bierkennis en haal je officiële Bierista® Bierdiploma. Erkende bieropleiding. Word Bierista met gemiddeld 15 uur thuis studeren en leer proeven als een pro met met een extra te bestellen bierpack voor praktijk deel bierkennis. De leukste en lekkerste online bier cursus van Nederland. Aanbevolen door de brouwers van Nederland, gewaardeerd met een 9.8.

Haal je Bierdiploma

Top 3 Vienna Lager

7,4

Maallust Vienna De Vagebond

Brouwerij Maallust

Maallust Vienna is een ongefilterd en ongepasteuriseerd bier. De kleur is amber tot koper. In de neus tref je vers brood, gebrande mout, rozijnen en karamel.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Jopen en 't Taphuys bundelen krachten

Jopen, de Haarlemse Craft brouwerij heeft een strategische samenwerking aangekondigd met 't Taphuys.

Verder lezen

Nieuw: Hazy & Romige Psycho Cyclops NEIPA van Maximus

Met vijf zorgvuldig geselecteerde hopsoorten – Citra, Citra Cryo, Mosaic, El Dorado en Idaho7 – biedt deze NEIPA een tropische fruitervaring.

Verder lezen

Grolsch blijft inzetten op duurzaamheid: Highlights 2023 online

Bij Grolsch staat duurzaamheid hoog op de agenda, en dat blijkt uit de indrukwekkende resultaten die de brouwerij in 2023 heeft geboekt.

Verder lezen

Playground Non Alcoholic IPA nu verkrijgbaar op fust

vandeStreek Bier kondigt met trots aan dat hun meest bekroonde bier, Playground Non Alcoholic IPA, vanaf nu verkrijgbaar is op fust.

Verder lezen