Vienna Lager

Dit ondergistende bier heeft een zachte moutige zoetheid. Licht geroosterde tonen en een lage tot medium bitterheid bepalen het karakter van de Vienna. Vienna, dat zal niemand verbazen, is een bierstijl die geboren is in Oostenrijk. Het werd voor het eerst gebrouwen bij de Schwechat-brouwerij. De Oostenrijker Anton Dreher en de Duitser Gabriel Sedlmayr experimenteerden met ondergist en donkere Vienna-mout. Dat leverde uiteindelijke deze zeer zachte en vriendelijke bierstijl op.

Zicht:

De kleur van een Vienna loopt uiteen van goud, amber tot roodbruin. Het bier is helder en heeft een volle romige schuimkraag, die lang overeind blijft.

Geur:

De aroma's zijn sterk zoet en moutig. Je ruikt graan, brood, toast tot aan karamel.

Smaak:

De smaak is overeenkomstig de geur, vooral zoete tonen afkomstig van de mout. De smaak doet denken aan brood, toast, karamel. De bitterheid is medium tot laag.

Algemene kenmerken

Alcoholpercentage: 4,8 - 5,5% Kleur: 15-25 EBC Bitterheid: 22-28 EBU Gisting: Ondergistend Glas: Lagerglas Serveertemperatuur: 7 - 10 graden Celsius Bier/spijs combinaties: Gegrilde groenten, milde kaassoorten en amandelbavarois Bekende voorbeelden: Maallust Vienna, Ottakringer Goldfassl

Top 3 Vienna Lager

8,0

Staropramen Granát

Pivovary Staropramen Praag

Staropramen Granát is een Vienna Lager. De Granát is geïnspireerd op Joseph Groll’s Weense Lagers van weleer. Het verdween uit de schappen onder het communisme maar werd in 1999 weer gebrouwen met naam Millennium. Een paar jaar werd het bier weer opgenomen in het vaste assortiment als Granát. Mooi koper van met een rode gloed. Zachte subtiel zoete graansmaak met wat karamel en gedroogd fruit. Enigszins verwarmend met een droge citrusachtige afdronk

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,5

La Virgen Campo

Cervezas La Virgen

La Virgen Campo is een Vienna Lager. De brouwerij heeft een eigen twist gegeven aan de Weense Lager bierstijl. Campo is gebrouwen met royale hoeveelheden Spaanse tijm en citroenen en daarna heeft het bier 6 weken liggen rijpen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Aanpakken met KraftBier

KraftBier is een nieuwe campagne gestart onder de noemer ‘Aanpakken’. In deze campagne staat de India Pale Lager, Blotskòps, centraal.

Verder lezen

Rotterdam brouwt 010 All Star bier

Na de succesvolle samenwerking bij de eerste 010 Craftbox bundelen de vier toonaangevende Rotterdamse brouwerijen in 2021 opnieuw hun krachten.

Verder lezen

Nieuw - Maximus Monkey Python Brett Pale Ale

Maximus Brouwerij uit Utrecht presenteert met Monkey Python Brett Pale Ale een nieuw bier in haar Circus Maximus-rariteitenkabinet.

Verder lezen

Warm aanbevolen door Bierista's

De gediplomeerde bierkenners uit de community van Bierista schrijven wekelijks talloze expert-reviews, die jou helpen de juiste keuze te maken.

Verder lezen